Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Adobe introduceert nieuwe Photoshop voor iOS in oktober

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2015, 8:58 CategorieApplicaties

Adobe heeft laten weten dat iOS-eigenaars in oktober een nieuwe versie van het populaire Photoshop mogen verwachten. De app zal voor iedereen gratis te downloaden zijn. De Android-versie zal op een later moment verschijnen in Google Play.

Nieuwe Photoshop onderweg voor iOS

Photoshop mag dan wel op computers één van de meest krachtige tools voor het bewerken van foto’s zijn op dit moment, de mobiele versies van dat programma weten dat niveau nog niet te behalen. Daar probeert Adobe al maanden wat aan te veranderen en aanstaande oktober verschijnt daarom ook een nieuwe versie van de app voor iOS. Deze nieuwe applicatie zal voor iedereen gratis te downloaden en te gebruiken zijn. Heb je een Android thuisliggen? Dan moet je nog iets langer wachten tot de nieuwe versie verschijnt.

Het nieuwe Photoshop voor mobiele apparaten moet een aantal features van de pc-versie gaan introduceren, maar het moet er bovenal voor zorgen dat de software stukken toegankelijker wordt voor nieuwe fotobewerkers. Adobe staat daarom voor de uitdaging de interface echt te optimaliseren voor een touchscreen, maar zal ook enkele functies van een andere naam voorzien. Zo zul je termen als ‘dodge’ en ‘burn’ niet meer zo snel tegenkomen en krijgen simpel te begrijpen begrippen als ‘lighten’ en ‘darken’ veel meer voorrang.

Onder de motorkap zal er ook het één en ander veranderen: zo krijgt de app gezichtsherkenningssoftware, iets dat het programma op pc nog niet heeft. Ook is de app in staat om je creatie in meerdere lagen op te slaan, zodat je die allemaal kunt laden in de pc-applicatie. Dat geeft bestaande Photoshoppers niet alleen de mogelijkheid om onderweg meer werk te verrichten, maar nieuwe bewerkers ook een reden om zich aan te melden voor de Adobe Creative Cloud. Een precieze releasedatum is helaas nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.