Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Afbeeldingen dummy Google Nexus 8 opgedoken’

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2015, 12:14 CategorieAndroid

Update: Het blijkt uiteindelijk toch te gaan om een goedkope Chinese tablet, en niet om de Nexus 8. Zowel de benchmarks als deze dummy’s zijn dus nep.

We hebben al een tijdje niks concreets meer gehoord over de komst van een nieuwe Nexus-tablet maar vorige week dook de nog onbekende Nexus 8 op in benchmarks. Vandaag zijn er wederom aanwijzingen voor de komst van een nieuwe Nexus-tablet verschenen. Er zijn namelijk foto’s van een dummy van de Nexus 8 opgedoken.

De collega’s van het Chinese Padnews hebben deze week twee foto’s van een dummy van de Google Nexus 8 gepubliceerd. Het gaat om een dummy en dus nemen we het met een korrel zout maar als we even aannemen dat dit echt de Nexus 8 gaat zijn dan krijgen we een 8-inch display met een 4:3 beeldverhouding. Afgezien van speakers en een vrijwel complete metalen behuizing kunnen we er verder niks uit opmaken.

Google-Nexus-8-lek-2

Uit de benchmark die vorige week opdook blijkt dat de Nexus 8 draait op Android 5.1.1. Logisch, aangezien dat momenteel de meest recente versie van Android is. Natuurlijk is Android 6.0 Marshmallow aanstaande en wanneer de tablet gelanceerd wordt, mogelijk aan het einde van dit jaar, dan zal er ongetwijfeld het nieuwe Android op te vinden en te gebruiken zijn. Onder de motorkap van de Nexus 8 zit een 1.3GHz-cpu. Volgens de geruchtenmolen krijgt het apparaat geen chip van Qualcomm, maar in plaats daarvan van MediaTek. Op dit moment is er nog veel onduidelijk: welke fabrikant gaat de tablet produceren, bijvoorbeeld?

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.