Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 5.0 Lollipop staat bijna op 20% van Android-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op4 augustus 2015, 9:25 CategorieAndroid

Google heeft deze maand de Android-distributiecijfers vrijgegeven en we zien dat Android 5.0 Lollipop flink in aandeel gestegen is. Vorige maand heeft Google geen cijfers vrijgegeven, dus de veranderingen zijn iets groter dan normaal.

Android 5.0 Lollipop staat op 18,1 procent van Android-apparaten

Het is een terugkerend fenomeen aan het begin van de maand: de Android-distributiecijfers. In de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) heeft Google de nieuwste cijfers vrijgegeven, waardoor we kunnen zien welke Android-versie in populariteit is gestegen en welke versie in populariteit is gedaald. Dit is voornamelijk handig voor app-bouwers en app-uitgevers, zodat ze weten vanaf welke Android-versie een applicatie het beste kan werken om een zo groot mogelijke doelgroep te kunnen benaderen.

android-cijfers-augustus

Vorige maand heeft Google echter geen cijfers vrijgegeven, waardoor de sprongen in de marktaandelen ietwat groter kunnen aanvoelen dan normaal gesproken het geval is. Eén van de grootste veranderingen is het marktaandeel van Android 5.0 Lollipop. Daar waar we in juni nog zagen dat het besturingssysteem (gecombineerd met Android 5.1) 12,4 procent in handen had, heeft het OS nu 18,1 procent in handen. Dat betekent dus dat bijna een vijfde van alle Android-apparaten met toegang tot Google Play op Lollipop draait.

Ook zien we dat KitKat is gestegen van 39,2 naar 39,3 procent, terwijl Jelly Bean flink heeft moeten inleveren: van 37,4 naar 33,7 procent. Ook Ice Cream Sandwich vermindert nog altijd in populariteit en heeft wederom een procent ingeleverd en heeft nu 4,1 procent in handen. Ook Gngerbread heeft één procent ingeleverd, maar heeft 4,6 procent marktaandeel nog wel een groter percentage dan ICS. Froyo blijft onverminderd zijn mannetje staan en heeft nog altijd 0,3 procent marktaandeel en blijft daarmee onveranderd.

  • Delen:

Reacties

  1. Buizerd
    05 augustus, 2015 om 10:01

    Helaas heeft mijn Nexus 7 (2012) ook Lolliflop 5.1
    Het is een ramp, voortdurend vastlopers en vaak zeer traag

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.