Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android Experiments: de meest creatieve Android-apps uitgelicht

Geschreven door
Geplaatst op13 augustus 2015, 13:41 CategorieAndroid

De Google Play Store staat vol met applicaties en het is lastig om de meest interessante, creatieve of opvallende apps er zelf uit te filteren. Om deze reden heeft Google een nieuwe website in het leven geroepen; Android Experiments. Op deze website verschijnen de meest creatieve en experimentele applicaties voor het Android-besturingssysteem.

De website Android Experiments staat inmiddels live en we kunnen nu twintig applicaties bewonderen die volgens Google zeer opvallend zijn. Onder meer de app Landmarker, eerder deze maand door Google zelf als experiment uitgebracht, bevindt zich tussen de applicaties. Landmarker gebruikt je kompas en GPS om interessante plekken te tonen dicht bij jou in de buurt, terwijl je ronddraait met je telefoon in je hand. De interface is heel simpel en in zwart en wit, maar alle bezienswaardigheden kunnen binnen enkele seconden in Google Maps geopend worden. Juist daardoor kan Landmarks zo handig zijn, omdat je zonder al te veel gedoe kunt zien welke kant je op moet lopen om iets moois te zien.

De applicaties die op Android Experiments getoond worden zijn geschikt voor het Android-besturingssysteem, dat draait op smartphones en tablets. Ontwikkelaars kunnen zelf applicaties voor de website indienen, waarna Google bepaalt of de betreffende app opvallend of interessant genoeg is om te tonen. Google zelf geeft aan dat het bedrijf vooral kijkt naar bijzondere of nieuwe toepassingen en bovendien moet de app open-source zijn en op Android 4.4 KitKat of nieuwer werken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.