Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android M Developer Preview 3 is uitgesteld door Google

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2015, 9:27 CategorieAndroid

Google heeft via Google+ laten weten dat Android M Developer Preview 3 voorlopig is uitgesteld naar een nog onbekende datum. Dit betekent echt niet dat de release van de consumentenversie in geding komt – die komt nog steeds in het derde kwartaal uit.

Nieuwe versie Android M voor ontwikkelaars verschijnt later

Toen Google Android 5.0 Lollipop aankondigde (toen nog Android L genaamd), beloofde het ook één feature waar voornamelijk developers en handige tech-journalisten heel blij mee waren: een developers preview. Dat is een versie van Android waar ontwikkelaars alvast mee aan de slag kunnen, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten van een nieuw systeem en hun apps alvast volgens de nieuwe richtlijnen kunnen bouwen. Handige tech-journalisten krijgen zo eveneens de scoop over neuwe features en functies.

Met de aankondiging van Android M, het besturingssysteem dat helaas nog geen officiële naam heeft, zien we dat Google wederom de ontwikkelaars tegemoet komt en presenteert wederom een developers preview, maar ditmaal eentje met over the air updates. Dat houdt dus in dat Google ook de developers preview van updates voorziet. Momenteel heeft Google dat al één keer gedaan en wil dat nog een keer gaan doen. Dat had eigenlijk al voor het weekend moeten gebeuren, maar helaas heeft Google de plannen moeten uitstellen.

De tweede developers build miste ook al zijn oorspronkelijke releasedatum en verscheen pas twee weken later, maar we hebben nu het idee dat het langer dan twee weken gaat duren voordat de nieuwe versie verschijnt. Google heeft namelijk aangegeven dat Developer Preview 3 namelijk bijna de versie is die iedereen straks krijgt, dus moet alles wel goed, vloeiend en vlot lopen. Overigens is de releasedatum van de consumentenversie niet in gevaar: Android L staat nog steeds gepland om in het derde kwartaal van 2015 uit te komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.