Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple kondigt 9 september nieuwe iPhones en iPads aan’

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2015, 11:27 CategorieApple

Apple houdt volgens verschillende bronnen op 9 september opnieuw een event, waar de nieuwe iPhone, Apple TV, en iPads aangekondigd gaan worden.

Apple event

Verschillende anonieme bronnen beweren dat Apple waarschijnlijk op 9 september een event gaat houden waar nieuwe producten aangekondigd zullen worden. Dat is dezelfde datum waarop Apple vorig jaar haar herfst-event hield, en de succesvolle iPhone 6 en iPhone 6 Plus aangekondigd werden. De kans is dan ook groot dat Apple zich weer gaat focussen op de nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus, die volgens geruchten vrijwel zeker een Force Touch-scherm krijgt, een verbeterde camera, en een snellere en efficiëntere draadloze chip. Wat dit jaar echter anders is, is de aankondiging van nieuwe iPads, wat normaliter een aantal maanden later gebeurt.

Of er een nieuwe iPad Air aankomt is nog maar de vraag. Onlangs verschenen er berichten dat Apple alleen een nieuwe iPad mini aankondigt, die veel op de iPad Air 2 gaat lijken. Die bronnen beschrijven de iPad Mini 4 dus als een miniatuurversie van de iPad Air 2, aangezien die veel van dezelfde functies gaat krijgen, zoals een acht megapixel iSight-camera, een A8-processor en natuurlijk 802.11ac WiFi. Aan de andere kant zou het bedrijf uit Cupertino volgens andere bronnen de iPad mini willen schrappen omdat deze teveel concurreert met de alsmaar groter wordende iPhones.

Het blijft echter onduidelijk wanneer Apple de grotere iPad Pro gaat onthullen. Ook verwachten we een aankondiging voor de opvolger van de Apple TV, gezien Apple het product eigenlijk al afgelopen juni wilde onthullen, maar een aantal weken van te voren toch besloot te wachten. Verschillende bronnen melden dat de opvolger van de Apple TV uit 2012 een nieuw ontwerp heeft, Apple’s A8-chip, meer opslaggeheugen, en een sterk verbeterd besturingssysteem dat samenwerkt met Siri. Ook zou Apple gewerkt hebben aan een speciale afstandsbediening voor de Apple TV, met een touch-screen. Het zijn allemaal geruchten, maar van de meeste geruchten kunnen we met vrij grote zekerheid wel zeggen dat ze werkelijkheid gaan worden, al zullen we het pas echt weten over een aantal weken.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.