Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple testte drie verschillende stylussen voor iPad Pro’

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2015, 18:36 CategorieApple

Apple heeft de afgelopen vier jaar minstens drie stylussen getest voor de iPad, aldus een voormalig ingenieur van het bedrijf.

Stylus

Apple testte de afgelopen jaren meer dan drie verschillende stylus-prototypes voor de iPad. Dat beweerde een voormalig ingenieur van Apple tegenover Business Insider, die vier jaar terug minstens drie verschillende prototypes gezien heeft. De geruchten dat Apple bezig was/is met een stylus doen al langer de rondte, en de bekende analist Ming-chi Kuo, die er zelden naast zit, meent zelfs dat Apple dit jaar al met een stylus gaat komen. Die geruchten lijken bevestigd te worden door de verschillende patenten die Apple eerder dit jaar aanvroeg, waarin verschillende ontwerpen voor een stylus te zien waren.

Dit betekent echter niet dat Apple ook gelijk met een stylus komt, want grote tech-bedrijven experimenteren veel en vragen ook vaak patenten aan die ze niet noodzakelijk zullen gebruiken. Steve Jobs was in ieder geval niet al te positief over stylussen voor tablets, en noemde tablets waarbij je een stylus gebruikt grote mislukkingen. Toch zou een stylus heel goed bij Apple’s plannen voor iOS 9 en een grotere iPad passen. In iOS 9 vind je verschillende nieuwe functies toe die je productiever maken: denk bijvoorbeeld aan de ondersteuning voor splitscreen-multitasking. De ingenieur, die anoniem wil blijven, beweerde ook dat er in 2011 ook prototypes voor een grotere iPad aanwezig waren, en dat ontwerpers meerdere modellen hebben getest. Volgens de voormalige ingenieur was het echter onduidelijk waarom Apple toch besloot ze niet verder te ontwikkelen, en bleven de ontwerpers vaak verbouwereerd achter.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.