Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Berichtendienst Telegram levert tien miljard berichten per dag af

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2015, 11:07 CategorieAndroid

De berichtendienst Telegram levert op moment van schrijven tien miljard berichten per dag af, wat een enorme groei is voor de dienst. Ongeveer acht maanden geleden bracht het bedrijf nog naar buiten één miljard berichten per dag te verzenden.

Telegram wordt steeds populairder

De populaire berichtendienst Telegram, die wordt ondersteunt door de broers Nikolai en Pavel Durov van VKontakte, heeft dit weekend naar buiten gebracht dat de chatapplicatie tien miljard berichten per dag aflevert. Ter vergelijking: acht maanden geleden kwam in het nieuws dat de dienst goed was voor één miljard berichten per dag. Dat is een vertienvoudiging van het aantal verstuurde berichten per dag in slechts acht maanden tijd, waardoor dus onomstotelijk vast staat dat Telegram steeds populairder begint te worden.

Het is al helemaal indrukwekkend als je er cijfers naast legt van de andere grote spelers op de markt. Wanneer je Facebook, Facebook Messenger en WhatsApp bij elkaar optelt dan krijg je 45 miljard berichten per dag, verdeeld dus over drie verschillende diensten, zo maakte Facebook eerder dit jaar bekend. WhatsApp alleen al verstuurt dertig miljard berichten, wat nog steeds drie keer zo veel is als Telegram. Maar voor een app die het moet hebben van mond-tot-mond-reclame, is het nog steeds een indrukwekkende prestatie te noemen.

In een blogpost op de eigen website heeft Telegram het volgende laten weten.

We launched our iOS app exactly two years ago. Now we’re delivering over 10 billion messages daily — that’s roughly the number of push notifications that are sent by Telegram each day. All thanks to you.

Naast een webapplicatie, heeft Telegram ook apps voor de meest populaire platformen van dit moment: Chrome OS, Windows, Mac, iOS, Android en Windows Phone. Telegram kenmerkt zich door alle informatie te versleutelen. Andere berichtenapps die dat ook doen zijn onder meer BitTorrent’s Bleep, Confide, Open Whisper Systems’ Signal/TextSecure, Peerio en Wickr.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.