Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bing op Android doet nu al wat Google Now on Tap straks kan

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2015, 17:09 CategorieAndroid

Microsoft heeft Bing voor Android geüpdatet met features die Google Now pas krijgt wanneer Android 6.0 Marshmallow gelanceerd wordt. Je kunt de nieuwe Bing-applicatie nu downloaden voor je Android-smartphone en -tablet.

Bing is Google Now on Tap te snel af

Microsoft heeft een belangrijke verandering doorgevoerd voor de Bing-app op Android. Wanneer je nu op zoek bent naar extra informatie over het onderwerp dat je op dat moment leest op je Android-apparaat, houd je heel even de home-knop ingedrukt, waarna Bing omhoog komt en je de extra informatie presenteert. Mocht je dit concept bekend voorkomen, dan kan dat kloppen: Google heeft een soortgelijk idee in de steigers staan voor Android en noemt het Google Now on Tap, voor al je contextuele informatie.

Google Now on Tap wordt officieel pas geïntroduceerd samen met Android 6.0 Marshmallow aan het einde van het jaar, dus Microsoft is met Bing voor Android Google te snel af. Hoewel Microsoft erkent dit Bing nu ontzettend lijkt op de plannen die Google bekendgemaakt heeft, geeft het bedrijf aan dat dit pas het begin is voor Bing, aangezien er nog veel meer in het verschiet ligt met betrekking tot contextuele informatie. Daarnaast heeft Microsoft een api voor developers vrijgegeven, die hen in staat stelt Bing te integreren.

Het mooie aan dit contextuele zoeken, of je dat nu met Bing of straks met Google Now gaat doen, is dat je helemaal de applicatie niet hoeft te verlaten en toch toegang krijgt tot functies waarvan je anders een andere app had moeten opstarten. Mocht Bing nu van de grond komen en ontwikkelaars de api gaan implementeren in hun eigen apps, dan heeft Google er een geduchte tegenstander bij. Momenteel is Bing voor Android één tot vijf miljoen keer gedownload, terwijl Google Zoeken al tien keer zo vaak is binnengehaald op het OS.

  • Bing voor Android
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.