Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Concept: zo zag de Nexus 6 eruit met vingerafdrukscanner

Geschreven door
Geplaatst op6 augustus 2015, 9:17 CategorieAndroid

Het had niet veel gescheeld of de Google Nexus 6-phablet van Motorola had een vingerafdrukscanner gekregen op de achterkant. We weten inmiddels allemaal dat dit niet het geval is – maar weet je ook waarom dat niet gelukt is?

Nexus 6 met vingerafdrukscanner: dat ziet er zo uit

Eind januari van dit jaar liet de bestuursvoorzitter van Motorola weten dat de Google Nexus 6 aanvankelijk een vingerafdrukscanner zou krijgen, zoals je nu wel vaker bij smartphones en phablets ziet. We weten inmiddels allemaal dat die scanner het uiteindelijk niet gered heeft in het design zoals we de Nexus 6 nu tegenkomen in de winkel. Mocht je je sinds januari nu hebben afgevraagd waar die vingerafdrukscanner precies zou hebben gezeten en hoe die eruit ziet, dan vind je dit nieuwe lek uit China wellicht leuk.

nexus-6-scanner

Uit China zijn namelijk drie foto’s gekomen waarop duidelijk een Google Nexus 6 mét vingerafdrukscanner te zien is. Voor de vergelijking hebben we bovenaan dit bericht de achterkant van de Nexus 6 afgebeeld. Zoals de voormalige bestuursvoorzitter bij Motorola, Dennis Woodside, al bekendmaakte aan het begin van 2015, was dat deukje, waar je in het laatste design de M van Motorola in ziet staan, dus bedoeld als de plek voor de vingerafdrukscanner. Hij zit dus precies onder de puike camera van de phablet.

De reden dat de Nexus 6 het uiteindelijk zonder vingerafdrukscanner moet doen, komt doordat Apple het bedrijf heeft opgekocht dat de scanner zou leveren aan Motorola, de fabrikant van de Nexus-phablet. En de keuze om niet voor minder dan het beste op de markt te gaan, wat die scanner overduidelijk is, is wellicht een goede beslissing geweest. Apparaten zoals de HTC One Max hebben laten zien wat er gebeurt wanneer je voor de tweede plek gaat: de vingerafdrukscanner op die smartphone levert een ervaring vol gebreken op.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.