Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Cortana kan Google Now vervangen op Android

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2015, 11:03 CategorieAndroid

Microsoft heeft een nieuwe versie van Cortana voor Android vrijgegeven; Cortana kan nu in plaats van Google Now worden gebruikt. Hiermee zet Microsoft officieel de aanval in op Google, die eigenlijk tot op heden een soort alleenrecht had met betrekking tot digitale assistenten.

Cortana versus Google Now: het gevecht begint

Vorige maand lanceerde Microsoft een private bèta van de digitale assistent Cortana voor Android, die snel werd gelekt door (waarschijnlijk) iemand dit in de bètagroep zit. Cortana voor Android werkt in principe zoals je dat zou verwachten op Windows 10 en in zekere zin ook Windows Phone, maar is natuurlijk het meest uitgebreid op de eigen platformen van Microsoft. Dat neemt niet weg dat het bedrijf uit Redmond niet serieus is als het om support voor andere platformen gaat.

Deze week kondigt Microsoft namelijk een brede support voor Android aan en zet dat statement kracht bij door direct een nieuwe apk te leveren waaruit op te maken is dat je Google Now kunt vervangen voor Cortana (zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien). Wanneer je namelijk even de Home-knop ingedrukt houdt met Cortana geïnstalleerd op je Android-smartphone of -tablet, dan verschijnt het schermpje onderin beeld waar je kunt kiezen uit Google of Cortana, met de opties ‘één keer’ en ‘voor altijd.

Met deze stap zet Microsoft officieel de aanval in op Google, die eigenlijk een soort alleenrecht of vrij spel heeft gehad op Android – wat natuurlijk logisch en te verklaren is, aangezien Android van Google is. Helaas is het wel zo dat Google Now nog steeds uitgebreider is dan Cortana en is het ook nog niet mogelijk ‘Hey Cortana’ te roepen om daarmee de digitale assistent aan te spreken (zoals je ook ‘OK Google’ kan zeggen), maar het stelt toekomstige gebruikers nu wel goed in staat te zien wat Cortana nu al in huis heeft.

Je kunt je hier aanmelden voor de bèta.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.