Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De drie beste Worms-spellen voor op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2015, 12:00 CategorieAndroid

Omdat Team17 officieel het vierde deel in de Worms-serie heeft aangekondigd, kijken we deze week naar de drie beste Worms-spellen voor op je tablet.

Worms-spellen voor op je tablet

De Worms-serie kende zijn debuut in de jaren negentig, waar menig pc-gamer urenlang op zaterdagochtend worm na worm afknalde met allerlei wapens, zoals een bazooka, mitrailleur, luchtaanvallen, schapen, vliegende schapen, oma’s en meer. De eerste game hield in de serie hield het nog simpel, maar deel twee pakte het al grootser aan met veel aanpassingsmogelijkheden, nieuwe wapens en missies die garant stonden voor urenlang plezier met die grappige beestjes. En het vierde deel moet het hoogtepunt voor de Worms-serie worden.

Worms (1,99 euro)

Helaas is de eerste Worms nog niet uitgebracht voor Android, maar wanneer je thuis een iPad hebt liggen dan kun je de game wel downloaden. Mocht je ooit nog het spel willen spelen waar de Worms-franchise ooit mee begonnen is, dan is dit je kans. Ben je al bekend met de recentere delen, dan voelt dit deel misschien wat karig aan. Maar het gebrek aan meer opties zorgt ook voor een iets meer gestroomlijnde en compacte ervaring. Het ultieme deel om bekend te raken met de vele gameplay mechanics waar de serie om bekend staat.

worms-hd-ios

  • Worms

Worms 2 (3,99 euro / 1,99 euro)

Net als Worms HD hierboven, is Worms 2: Armageddon ook een port van de pc-versie. In het spel vorm je een team van verschillende wormen, die je naar eigen inzicht kunt aanpassen op allerlei manieren, en probeer je alle wormen van het team van je tegenstander om te leggen. Zo bruut als mogelijk, natuurlijk, en met meer opties dan eerst. Bazooka’s, luchtaanvallen, schapen – je kunt het zo gek niet bedenken, of het kan wel in één van de Worms-spellen. Het spel kost je eenmalig 3,99 of 1,99 euro, maar dan kun je wel lekker om je heen knallen.

worms-2-android

  • Worms 2

Worms 3 (3,99 / gratis)

Mocht je nou nog steeds niet genoeg hebben van die wormen met een donkere humor, dan is ook het derde deel beschikbaar voor zowel Android als iOS. In dit deel krijg je niet alleen meer wapens tot je beschikking, je krijgt ook de mogelijkheid om te experimenteren met het kaartensysteem, die een geheel nieuwe laag aan strategie aanboort. Worms 3 biedt niet alleen 27 campagnemissies, maar ook nog eens (online) multiplayer om nog meer uit het spel te halen. Voor iOS is Worms 3 gratis te downloaden; op Android kost het spel 3,99 euro.

worms-3-ios

  • Worms 3

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.