Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De LG Rolly is een oprolbaar toetsenbord voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2015, 10:52 CategorieAccessoires

Fabrikant LG heeft een oprolbaar toetsenbord gepresenteerd voor Android en iOS, die via Bluetooth te koppelen is aan tablets en smartphones. De officiële aankondiging volgt op de IFA-beurs begin september; een Nederlandse releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

De LG Rolly: een oprolbaar toetsenbord

LG heeft een nieuwe accessoire voor tablets en smartphones gepresenteerd: de LG Rolly. De Rolly is een toetsenbord voor Android en iOS, die compleet oprolbaar is. Daardoor zou je het toetsenbord gemakkelijk mee kunnen nemen in je tas of een diepe jaszak, waardoor je onderweg lekker kunt blijven doorwerken zonder je laptop te hoeven meenemen. Het toetsenbord is natuurlijk smal, dus het typen zal even wennen zijn. LG geeft echter aan dat de ruimte tussen de toetsen neerkomt op zeventien millimeter.

Ter vergelijking: de toetsen op je huidige toetsenbord, voor je laptop of pc, staat achttien tot 21 millimeter uit elkaar. Ook geeft de fabrikant aan dat het toetsenbord niet goedkoop aanvoelt en daadwerkelijk de feedback geeft die je verwacht. En omdat het apparaat van polycarbonaat en abs-plastic is gemaakt, kan het ook nog eens tegen een stootje en valt het niet van ellende uit elkaar wanneer je hem een keer laat vallen. De LG Rolly is overigens aan twee apparaten tegelijkertijd te koppelen en met een druk op de knop kun je wisselen.

Het toetsenbord kan zich automatisch koppelen aan een herkend apparaat en zal zichzelf uitschakelen wanneer hij niet in gebruik is. De Rolly werkt op slechts één AAA-batterij en zou volgens LG zo’n drie maanden mee moeten gaan (afhankelijk van je gebruik natuurlijk). De officiële aankondiging volgt op de IFA-beurs volgende week. Later in september moet het toetsenbord al uitkomen in Noord-Amerika en later in het jaar zal het beschikbaar zijn in enkele Europese landen. Welke dat zijn, is nog onduidelijk. De prijs is ook nog niet bekend.

  • Delen:

Reacties

  1. Connor Oud
    27 augustus, 2015 om 21:20

    Nu ik er over nadenk, wil ik dat wel, een toetsenbord dat ik kan verbinden met mijn PC voor typen vanaf bijvoorbeeld mijn bed en als ik een bericht krijg op mijn telefoon dat ik met een simpele toetsenbordcombinatie (FN+D volgens de video) naar dat apparaat kan overschakelen en snel een reactie can typen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.