Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Download: Google Now Launcher van Android 6.0 Marshmallow

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2015, 11:25 CategorieAndroid

De Android-community die momenteel al een de developers preview van Android 6.0 draait, heeft de nieuwe Google Now-launcher vrijgegeven. Helaas is het niet zo dat we alle verbeteringen tegenkomen die we zouden willen zien, maar het is een voorproefje.

De Google Now-launcher van Android 6.0 Marshmallow

Tot ieders grote verbazing heeft Google al veel eerder dan het normaal zou doen de naam en het versienummer van het nieuwe Android vrijgegeven. Op maandagavond Nederlandse tijd werden we namelijk verrast met het feit dat de volgende versie van Android Marshmallow zou heten en niet het nummer 5.2, maar 6.0 zou krijgen. Meestal maakt Google soortgelijke informatie pas bekend wanneer de software op het punt van uitbrengen staat. En hoewel ontwikkelaars er al mee aan de slag kunnen, moet de rest nog even wachten.

Maar dat betekent niet dat ook de mensen die geen developers preview hebben draaien kunnen meegenieten van de voorpret, aangezien de Android-community de nieuwe Google Now-launcher van Android 6.0 Marshmallow heeft vrijgegeven op de website APK Mirror. Het was ook slechts een kwestie van tijd voordat het zou gebeuren. Je kunt nu dus de launcher downloaden en alvast een voorproefje krijgen van wat Android 6.0 in huis heeft, al zul je snel merken dat het nog wel meevalt met alle veranderingen in de software.

Dat komt doordat de launcher in feite niet alle functies meebrengt die Marshmallow met zich meebrengt en waar Samsung ook nog even wat aandacht aan heeft besteed. Dat betekent dus dat we bijvoorbeeld niet het verticale scrollen in de app-lade kunnen uitproberen, aangezien dat een echte Android 6.0-functie blijkt te zijn. Google Now on Tap is ook niet vertegenwoordigd. Wanneer je de launcher downloadt, dan haal je daar niet alleen een serie toffe wallpapers mee binnen, maar ook enkele presetatieverbeteringen. Meer niet, helaas.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.