Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie lekkere vreemde spellen voor op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2015, 12:00 CategorieAndroid

Deze week bekijken we drie vreemde spellen die we zijn tegengekomen in Google Play en de App Store, die je kunt spelen op je tablet. Eén van de games heet Don’t Get Fired!, waarin de taak krijgt om niet ontslagen te worden. Een beetje vreemd, maar wel leuk.

Vreemde spellen zijn vaak heel leuk

Over het algemeen wanneer er een vreemd spel wordt uitgebracht voor welk platform dan ook (Android, PlayStation, Nintendo, iOS, Windows, Xbox, et cetera), dan is het zo dat de game uit het oosten van de wereld komt, voornamelijk Japan en omstreken. In deze lijst met drie vreemde spellen komt er eentje uit het oosten en dat is de game genaamd Don’t Get Fired: een spel met een slechte Engelse vertaling en opdrachten waarvan we nog niet helemaal zeker zijn wat er van ons verwacht wordt – maar ach, het is immers gratis en leuk.

Don’t Get Fired! (gratis)

Eén van de meest vreemde spellen die we deze week zijn tegengekomen, is ongetwijfeld Don’t Get Fired!. De opdracht die je meekrijgt is simpel: word niet ontslagen. Het is voornamelijk de combinatie van de aankleding en het slechte Engels wat onze aandacht aanvankelijk trok, maar de gameplay zoog ons er helemaal in. Je moet allerlei kleine handelingen verrichten die ervoor kunnen zorgen dat je ontslagen wordt, maar hoe vaker je ontslagen wordt voor dezelfde reden, hoe minder vaak die reden gegeven kan worden. Maar dan zijn er nog genoeg over…

dont-get-fired-1

  • Don't Get Fired!

Battle Golf (gratis)

Golf kennen we allemaal. Of je hebt er (een variant van) gespeeld of je rijdt altijd langs de golfbaan terwijl je denkt: waarom ben ik nu aan het werk en zij niet? Golf is altijd een statussport geweest, maar heeft daardoor ook een beetje een stoffig karakter opgelopen. Battle Golf doet wat aan dat beeld door geweld, spanning en strategie toe te voegen aan de mix van het balletje slaan en wachten totdat je weer aan de beurt bent. Het is ook nog eens een race tegen de klok – en tegen je vrienden, waardoor de zin ‘head shots are encouraged’ niet meer zo vreemd is.

battle-golf

  • Battle Golf

Shooting Stars! (0,99 euro)

Het meest conventionele spel op deze korte lijst vreemde spellen is Shooting Stars! van Noodlecake. We hebben het al eerder deze week op Tablets Magazine gehad over deze game, waarin je het opneemt tegen buitenaardse wezens die zich hebben verkleed als beroemdheden, katten en regenbooglasers. Met conventioneel bedoelen we overigens niet de opzet van de game, maar meer het genre en de gameplay, die onder de categorie ‘classic arcade shoot’em up, bullet hell, shmup, space invader like, whatever you want to call it‘ valt.

shooting-stars

  • Battle Golf

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.