Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox wil ook je bookmarkmanager worden

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2015, 10:39 CategorieAndroid

Dropbox heeft aangegeven dat het vanaf nu ook mogelijk is je bookmarks te synchroniseren tussen alle apparaten waarop je Dropbox op hebt. Dat betekent dat je daarvoor geen specifieke browser meer voor hoeft te gebruiken.

Verzamel je bladwijzers in Dropbox

Dropbox heeft een nieuwe feature aangekondigd: de mogelijkheid om url’s te slepen en te laten vallen in de cloudopslagdienst, waarna je die pagina’s kunt bezoeken vanaf elk apparaat waar je Dropbox op gebruikt – of dat nu via Windows, iOS, Android of het web is, dat maakt niets uit. In andere woorden: Dropbox wil nu ook je bookmarkmanager zijn en laat daar geen gras over groeien. Je kunt de gesynchroniseerde bladwijzers openen vanuit alle browsers en hebt dus niet overal één specifieke browser op alle apparaten nodig.

Nu is dat nog wel zo: gebruik je bijvoorbeeld Chrome of Opera, dan heb je de mogelijkheid je bladwijzers (en meer info) te syncen op alle apparaten, zodat je altijd overal bij kunt. Dropbox stelt gebruikers ook in staat de url’s onder te verdelen in verschillende mappen. Als voorbeeld geeft het bedrijf studenten die belangrijke papers nog moeten lezen die online te vinden zijn: ze kunnen die niet alleen snel terugvinden, maar ook delen met de mensen die het onderwerp eveneens nodig hebben of interessant vinden om achter de hand te hebben.

Hoewel Dropbox hier geen nieuwe dingen introduceert, is het wel een behoorlijk handige functie. Helaas is er nu nog geen manier om je bestaande bladwijzers over te zetten op Dropbox en zul je dat – mits je het wil – handmatig moeten doen. Daarom zal Dropbox het nog moeilijk krijgen mensen over te halen de functie te gebruiken. Als er geen gemakkelijke manier is om iets voor elkaar te krijgen, dan blijven mensen vaak bij de systemen die ze al kennen en de lijstjes die ze daar hebben opgebouwd – maar wat niet is, kan nog komen.

  • Dropbox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.