Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook werkt aan app voor brekend nieuws

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2015, 9:26 CategorieAndroid

Facebook werkt momenteel aan een aparte applicatie waarmee je al het brekende nieuws kunt volgen, bijvoorbeeld door notificaties. Op dit moment schijnt de productie voor de app zich nog in een vroeg stadium te bevinden.

Facebook werkt aan brekend nieuws-app

Facebook werkt op dit moment aan een aparte app voor Android en iOS, gericht op breaking news dat via een notificatie naar je toe gezonden wordt. Hoewel de applicatie zich op dit moment nog een in vroeg ontwikkelingsstadium bevindt, is er al wel wat informatie over naar buiten gebracht. Zo schijnt de app je op voorhand te vragen van welke publicaties je graag brekend nieuws wil ontvangen en zou je kunnen aangeven van welke onderwerpen je graag op de hoogte wil blijven. Zonder officiële aankondiging weten we dit nog niet zeker.

Mocht je je preferenties hebben ingevuld, dan kan een publicatie je een notificatie sturen van in totaal honderd tekens. Dat bericht wordt verzonden via de app van Facebook, maar krijg wel een link naar de publicatie in kwestie. Overigens zullen niet alle websites die je zou willen zien meedoen met de app; wat ook virtueel onmogelijk zou zijn. De reden dat Facebook met een eigen nieuwsapplicatie op de proppen komt, is omdat gebruikers daar steeds vaker hun nieuws vandaan halen, aangezien die mensen de site dagelijks blijven bezoeken.

Het is dus eigenlijk niet meer dan logisch dat Facebook hierop reageert met wederom een aparte applicatie, eentje die kan inspelen op de behoefte van de Facebook-gebruikers. De app mag dan misschien nog zo geweldig klinken en meer als trechter dienen voor de nieuwswebsites, het zal hoe dan ook zijn doel behalen. Twitter heeft overigens onlangs nog eenzelfde wijziging doorgevoerd met de nieuws-tab, waar je hier meer over kunt lezen. Facebook heeft vooralsnog niet willen reageren op de geruchten en speculaties over en omtrent de app.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.