Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Final Fantasy VII nu verkrijgbaar voor iPad en iPhone

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2015, 11:55 CategorieApplicaties

De Japanse speluitgever Square Enix heeft bekendgemaakt dat iOS-bezitters vanaf nu de game Final Fantasy VII kunnen downloaden. De game kost je eenmalig 15,99 euro en je dient wel tenminste 4GB aan ruimte over te hebben op je iPad of iPhone.

Final Fantasy VII keert terug naar een moderner tijdperk

Square Enix heeft laten weten dat Final Fantasy VII vanaf nu te downloaden is uit de App Store voor zowel iPad als iPhone. De game werd tijdens de afgelopen E3 officieel opnieuw aangekondigd en komt naast iOS ook naar PlayStation 4 en pc. Helaas is het wel zo dat de iOS-versie een port van de originele game is, terwijl PS4- en pc-eigenaars een geheel nieuwe remake gaan krijgen – maar ach, waar zeuren over? Final Fantasy VII wordt – in welke vorm je het ook speelt – gezien als één van de beste rpgs en games aller tijden.

Het spel is niet alleen een succes onder critici en fans, maar ook qua verkopen (in Japan alleen al werd de game 2,3 miljoen keer verkocht in de eerste drie dagen). Daarom wordt Final Fantasy VII ook wel eens genoemd als ‘het spel dat de PlayStation verkocht’; bovendien biedt het nieuwe rpg-spellers een mooie instapdrempel. FFVII wordt geprezen om alles dat de game heeft: de pre-renderd achtergronden, het verhaal dat wordt omschreven als een interactieve film en de laagdrempelige gameplay waar je goed mee kunt experimenteren.

Om Final Fantasy VII te kunnen spelen, moet je hardware en software wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Je hebt tenminste een iPhone 5s of nieuwe nodig;
  • Je hebt tenminste een iPad 3rd gen of nieuwe nodig;
  • Je hebt tenminste een iPad Mini 2 of nieuwer nodig;
  • iOS 8 of hoger is verplicht;
  • Je hebt tenminste 4GB aan vrije schijfruimte nodig.

De game kost je eenmalig 15,99 euro, maar als je aan een Final Fantasy-fan vraagt of het die prijs waard is, dan krijg je een volmondige ‘ja’ te horen. Waarom de game niet naar Android komt, is helaas niet bekendgemaakt. We hopen echter de release snel zal volgen.

  • Final Fantasy VII
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.