Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Five Nights at Freddy’s 4 ook beschikbaar voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op4 augustus 2015, 11:28 CategorieApplicaties

De horrorgame Five Nights at Freddy’s 4 is nu ook beschikbaar voor iOS, nadat het spel eerder verscheen voor Steam en Android. In Five Nights at Freddy’s staan zogeheten jump scares centraal, en de ontwikkelaar vraagt ook nog om een hoofdtelefoon te dragen.

Five Nights at Freddy’s 4: nu uit op iOS

Het spel Five Nights at Freddy’s 4 is nu beschikbaar voor iOS. De game kost je eenmalig 2,99 euro en je hebt tenminste 37,5MB en iOS 5.1.1 of hoger nodig. Dat zijn helemaal geen slechte minimale vereisten om deze horrortitel te kunnen spelen. In Five Nights at Freddy’s krijg je te maken met moordlustige robotdieren die het op jou gemunt hebben. Er zit een compleet achtergrondverhaal in de gameserie, waar verschillende YouTubers al meerdere theorieën over hebben losgelaten – het houdt de speler vast.

In tegenstelling tot de drie eerder verschenen spellen in de serie, heb je in Five Nights at Freddy’s 4 alleen de beschikking over een zaklamp, terwijl je de omgeving van je eigen slaapkamer in de gaten houdt. Je controleert constant die griezelige plekken uit je jeugd: de donkere gang, (onder) je bed en in de kast – op elk van die plekken kan namelijk een monster zitten. Door met je zaklamp op hen te schijnen, jaag je ze weg. Maar ben je te laat, dan springt er ineens een robotdier in beeld en kleurt het scherm rood…

Five Nights at Freddy’s is een gameserie die in een jaar tijd – wanneer deel vier uitkomt – vier spellen heeft ontvangen. In alle games ben je een nachtbewaker die op één of andere locatie moet passen, terwijl er in de gang meerdere moordlustige animatronics in een dierenpak rondlopen (in deel drie was het er slechts één). Ondertussen kun je twee dingen doen: gewoonweg overleven of echt in de game duiken, waardoor je een controversieel verhaal kunt ontdekken, vol gruwelijke elementen en – uiteraard – complottheorieën.

  • Five Nights at Freddy's 4
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.