Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Force Touch op iPhone 6s (Plus) zorgt voor snelkoppelingen’

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2015, 10:28 CategorieiPad

Naar verluidt zou Apple de Force Touch op iPhone 6s (Plus) willen gebruiken voor snelkoppelingen, voor snellere interacties. Een lichte tap of een harde druk kan voor twee verschillende bewerkingen zorgen, aldus de nieuwste geruchten over de apparaten.

Force Touch op iPhone 6s (Plus): wel of niet?

Er bestaan nu al een tijdje flink wat geruchten over Force Touch dat zou worden geïmplementeerd binnen de nieuwe versies van de iPhone, die in september zouden worden aangekondigd. Uiteraard heeft Apple nog niet gereageerd op de kwestie en daardoor blijven de geruchten maar binnenstromen. In principe geldt ook dat elk gerucht voor de iPhone 6s kan gelden voor de iPhone 6s Plus, aangezien wordt verwacht dat beide toestellen identiek aan elkaar zullen zijn, met als enige verschil het verschil in schermgrootte.

Over dat scherm wordt dus gezegd dat het Force Touch krijgt, een feature bekend van de Apple Watch. Die feature zou ook op iPhone het verschil kunnen herkennen tussen een lichte tap en een stevige druk, waardoor je snel toegang krijgt tot verschillende functies in de vorm van snelkoppelingen. Zo zouden gebruikers sneller dingen kunnen instellen binnen een applicatie. Binnen de Music-app zou je bijvoorbeeld heel snel een nummer aan een afspeellijst kunnen toevoegen, door er eventjes op te drukken met je duim.

Wat dan het verschil tussen je vinger op het scherm drukken en Force Touch is, is ons nog even niet duidelijk; mocht dit gerucht echter accuraat zijn, dan zal er vast veel meer meespelen dan nu naar buiten wordt gebracht. Over de iPhone 6s Plus wordt gezegd dat het een scherm van 5,5 inch krijgt, 2GB aan werkgeheugen, een A9-processor en een verbeterde camera van twaalf megapixels. Ook zou Touch ID zijn verbeterd en heeft Apple ervoor gezorgd dat de toestellen niet meer in je zak buigen. Daarmee wil het bedrijf #bendgate voorkomen.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.