Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Foto van Xperia Z5 toont vingerafdrukscanner’

Geschreven door
Geplaatst op4 augustus 2015, 10:59 CategorieAndroid

Er is een foto verschenen waarop we mogelijk de Xperia Z5-phablet en de Xperia Z5 Compact te zien krijgen, inclusief vingerafdrukscanner. Sony heeft beide toestellen nog niet aangekondigd, maar dat kan mogelijk begin september gaan gebeuren.

Gerucht: de Xperia Z5 krijgt een vingerafdrukscanner

Sony heeft geen geluk gehad met de Sony Xperia Z3+. Het toestel kreeg te maken met camera- en oververhittingsproblemen. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 810-processor waarvan werd gezegd dat er oververhittingsproblemen waren en het heeft de consument ervan weerhouden niet voor dit toestel te gaan, ondanks de redelijke specs (maar wel magere batterij). Het zou daarom helemaal geen gek idee zijn wanneer Sony een nieuwe vlaggenschip uitbrengt dit jaar, aangezien het bedrijf er vaak twee per jaar uitbrengt.

In 2014 zagen we de smartphones de Xperia Z2 en de Xperia Z3 en in 2015 hebben we tot nu toe de Xperia Z3+ (in feite de Xperia Z4) gezien. Alle drie de toestellen vallen niet in de phablet-categorie door een te klein scherm, maar over de Sony Xperia Z5 wordt gezegd dat het apparaat een display krijgt van 5,5 inch, inclusief een resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Dat zou betekenen dat de Z5 een pixeldichtheid van 401ppi zou krijgen. Ook zou deze phablet worden voorzien van een vingerafdrukscanner, volgens de laatste geruchten.

Die geruchten zijn gebaseerd op de bovenstaande foto, waarop we (van links naar rechts) de Sony Xperia 5 Compact, iPhone 6 en Xperia Z5 te zien krijgen. Allebei de Sony-toestellen laten iets zien met betrekking tot een vingerafdrukscanner op het scherm. Die vingerafdrukscanner zou aan de rechterkant van de apparaten worden geplaatst, waardoor de volumeknoppen noodgedwongen naar beneden zijn verplaatst. De verwachting is dat Sony beide Xperia Z5-modellen begin september gaat aankondigen, tijdens de IFA in Berlijn.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.