Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Galaxy Note 5 en S6 Edge+ doen het goed in Zuid-Korea

Geschreven door
Geplaatst op25 augustus 2015, 10:47 CategorieAndroid

Zowel de Samsung Galaxy Note 5 als de Samsung Galaxy S6 Edge+ doen het goed in Zuid-Korea, het thuisland van Samsung. Beide phablets verkopen veel beter dan de Samsung Galaxy Note 4- en de Samsung Galaxy Note Edge-toestellen.

Galaxy Note 5 en S6 Edge+ leggen Samsung geen windeieren

Eerder deze maand heeft Samsung de Samsung Galaxy Note 5 en Samsung Galaxy S6 Edge+ aangekondigd en gelanceerd, de twee nieuwste phablets van de eigenlijke designer van de smartphone/tablet-combinatie. De Note 5 (die mogelijk niet naar Nederland komt) en de S6 Edge+ zijn de opvolgers van de Note 4 en in mindere mate ook de Note Edge. De Galaxy S6 Edge+ heeft dan wel niet dezelfde functionaliteit en de S Pen-ondersteuning als het experiment van Samsung, maar het heeft wel een gebogen scherm aan beide kanten.

Volgens de Koreaanse publicatie Yonhap News leggen beide toestellen geen windeieren voor Samsung. De phablets hebben een veel betere start als je die vergelijkt met hun voorgangers. Volgens de nieuwsbron is het Samsung gelukt om in slechts drie dagen tijd meer dan 75 duizend exemplaren te verkopen van beide toestellen (bij elkaar opgeteld). Ter vergelijking: vorig jaar verkocht Samsung (wederom bij elkaar opgeteld) zo’n tienduizend Note 4- en Edge-modellen per dag. Dit is dus meer dan een verdubbeling.

In Nederland is de Samsung Galaxy S6 Edge+ nog niet verkrijgbaar. Maar dat duurt niet lang meer: het toestel wordt begin september verwacht voor een prijs van 799 euro. Samsung heeft voor de S6 Edge+ ook een accessoire gemaakt, waarmee je een fysiek toetsenbord kunt toevoegen. De keyboard-cover ligt deels over het scherm heen, wat het doet lijken op een Blackberry-smartphone. AndroidPlanet ontdekte dat de Galaxy Note 5 mogelijk toch in Nederland wordt gelanceerd, terwijl Samsung eerder aankondigde van niet.

  • Delen:
Samsung Galaxy S6 Edge+
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.