Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google bereidt Google+ voor op Android M

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2015, 10:01 CategorieAndroid

Google heeft een update vrijgegeven voor de app Google+, die het voortaan zonder de integratie met Google Photos moet doen. Ook is het zo dat het bedrijf uit Californië de app van het sociale medium alvast voorbereid op Android M.

Google+ alvast voorbereid op Android M

Het is zelden zo dat een app in het nieuws komt omdat er functies uit verwijderd worden, maar voor de Google+-applicatie is dit aan de orde van de dag. Het hoeft niet te betekenen dat dit slecht is natuurlijk, aangezien we hier te maken hebben met het feit dat Google Photos en Google+ heeft losgekoppeld van elkaar. Dit gegeven zit er al veel langer aan te komen. Sinds het presenteren van de nieuwe Photos-app weten we al dat deze verandering aanstaande is; eentje die eigenlijk al op 1 augustus had moeten gebeuren.

Google loopt dus iets achter op schema, maar dat nemen we het bedrijf niet kwalijk. Wanneer je nu Google+ 6.1 downloadt (via Google Play of APK Mirror) dan zul je het voortaan niet alleen zonder Photos moeten doen, maar dan is Google+ voortaan ook een stuk lichter. Daar waar de app met Photos 28MB inneemt, zal dat zonder die functie 21,1MB zijn. Oh en mocht je het nog steeds vervelend vinden dat de bewerkopties van Google Photos zo marginaal zijn, dan doe je er nog steeds goed aan de applicatie Snapseed te downloaden.

Dit is echter niet de enige verandering die Google+ heeft ondergaan. Google heeft namelijk ook zijn eerste app voorzien van het nieuwe systeem voor toestemmingen geïntroduceerd aan de app, het systeem dat we straks allemaal zullen gebruiken wanneer we zijn overgestapt op Android M. Met het nieuwe systeem kun je per toestemming aangeven of je dit wel of niet wil, zodat je niet verplicht bent alles maar te accepteren wanneer je een app wil downloaden, maar waarvan je het vreemd vindt dat-ie een ongebruikelijk onderdeel nodig heeft.

  • Google+
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.