Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Creative Lab lanceert drie experimentele apps

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2015, 22:08 CategorieAndroid

Google Creative Lab lanceerde vandaag drie nieuwe experimentele apps in de Play Store. Of het nou gaat om het vervormen van video-filters of het vinden van bezienswaardigheden; ze proberen alledrie op een creatieve wijze iets nieuws te doen.

Google Creative Lab

Google Creative Lab is verantwoordelijk voor de wat meer experimentele kant van Google, en uit de stal van Google Creative Lab kwamen de laatste jaren meerdere unieke reclames en apps. Die apps en andere producten zijn vaak bedoeld om Google als merk op een innovatieve manier te promoten. Denk bijvoorbeeld aan een video-montage waarin je verschillende mensen ziet met hun Google Glass, op de meest uiteenlopende plekken. Vandaag kwam de studio stilletjes met drie nieuwe experimentele apps, allemaal vrij bizar en eenvoudig in hun doel. De eerste app is Tunnel Vision, een app waarmee je video op kan nemen en filters kan toepassen op een interessante manier.

De filters die je op je video toepast zijn afhankelijk van de gyroscoop in je telefoon, dus de filters veranderen afhankelijk van hoe jij je telefoon beweegt. Het is misschien niet iets wat je leven gaat veranderen, maar het is leuk om een aantal keren mee te spelen. De tweede app is Lip Swap, een app waarmee je monden in foto’s kunt laten vervangen door je eigen mond. Je zou dus bijvoorbeeld een foto van Koningin Maxima kunnen pakken en je eigen mond kunnen opnemen, waardoor Maxima met jouw mond begint te praten. Je kunt echter zelf bepalen welk deel je uit de foto wilt knippen, dus je kunt je mond plaatsen waar je maar wilt.

De derde en wellicht ook de meest handige app is Landmarker. Landmarker gebruikt je kompas en GPS om interessante plekken te tonen dicht bij jou in de buurt, terwijl je ronddraait met je telefoon in je hand. De interface is heel simpel en in zwart en wit, maar alle bezienswaardigheden kunnen binnen enkele seconden in Google Maps geopend worden. Juist daardoor kan Landmarks zo handig zijn, omdat je zonder al te veel gedoe kunt zien welke kant je op moet lopen om iets moois te zien.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.