Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lanceert Hangouts 4.0 voor Android

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2015, 9:08 CategorieAndroid

Google heeft dan eindelijk de nieuwste versie van Hangouts officieel vrijgegeven voor Android, nadat de app eerder was gelekt naar de pers. Hangoouts 4.0 voegt een aantal toffe features toe, waaronder de ondersteuning voor het Android Wear-platform.

Google Hangouts 4.0 gelanceerd voor Android

Nadat Google eerst de app, met het Material Design, had uitgebracht voor iOS, zijn Android-eigenaars nu eindelijk aan de beurt om aan de slag te kunnen met Google Hangouts 4.0. Op Wearables Magazine schreven we al eerder over de applicatie, omdat het één prominente feature meebrengt, namelijk ondersteuning voor het Android Wear-platform. Maar dat is gelukkig niet het enige dat de nieuwe versie van de berichtenapplicatie biedt – voor meer info over Android Wear-support, raden we je aan op de link te klikken.

Misschien heb je de update al ontvangen, misschien nog niet. Het feit is wel dat Google momenteel begonnen is met het uitrollen van de nieuwe versie, dus mocht hij nog niet gearriveerd zijn dan kan het elk moment gebeuren. Google Hangouts 4.0 brengt ons eindelijk het complete Material Design waar menig Android-liefhebber ontzettend lang naar heeft uitgekeken. Eén van de grootste verandering aan het design van de user interface, is uiteraard de floating action button (FAB) rechts onderin beeld, zoals bij andere Material Design-apps.

Met die knop krijg je snel toegang tot de meest gebruikte features binnen Hangouts. Je daar vandaan een bericht versturen of recente contacten bekijken. Bovendien is het nu gemakkelijker om meer video’s en foto’s tegelijkertijd te versturen, aangezien Hangouts dat ook eindelijk ondersteunt. Onder de motorkap is ook het één en ander aangepast, waardoor de app niet alleen sneller en soepeler draait, maar ook iets veiliger is. Daarnaast heeft Google gewerkt aan het batterijverbruik en dat is wederom iets lager geworden.

  • Google Hangouts
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.