Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos toont oude foto’s na het opstarten

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2015, 10:35 CategorieAndroid

Google heeft de applicatie Google Photos geüpdatet met de feature dat het voortaan oude foto’s en video’s toont na het opstarten. Het gaat altijd om materiaal dat jaren geleden is gefotografeerd of gefilmd op de dag dat je de app opent.

Google Photos krijgt kleine, maar leuke update

Je zou kunnen beargumenteren dat Google Photos op dit moment één van de beste cloudopslagdiensten van dit moment is. Het is gratis te gebruiken, je kunt zo veel materiaal als je maar wil opslaan en kunt gebruikmaken van een uitgebreide en nauwkeurige zoekfunctie. Natuurlijk zitten er ook haken en ogen aan; het feit dat het gratis te gebruiken is betekent vaak dat er een addertje onder het gras zit (Google gebruikt je foto’s als basis voor hun herkenningssoftware) en het zoeksysteem is niet foutloos, zo blijkt uit dit ongemakkelijke voorval.

Google heeft de applicatie deze week van een kleine, maar leuke update voorzien. Telkens wanneer je de app opstart, krijg je een foto of video in beeld te zien die jaren geleden gemaakt is. Het gaat altijd om een foto of video die op dezelfde datum, maar dan jaren geleden gemaakt is – ongeveer hoe de applicatie Timehop werkt. Je vindt de optie bij de assistent van de app, die je de opdracht geeft om deze dag opnieuw te ontdekken. De app zal zelfs aantonen welk jaar het was en kunnen aantonen waar je precies was op dat moment.

Uiteraard blijft het niet bij de persoonlijke ontdekkingstocht van je eigen verleden, aangezien je de mogelijkheid hebt die oude foto’s en video’s te delen op je sociale netwerken (en zo Google Photos nog even onder de aandacht brengt). Je moet daarvoor wel deze functie activeren, wat natuurlijk hartstikke fijn is – zeker in het licht van de ontdekking dat Google Photos materiaal blijft uploaden, ook al heb je de app verwijderd. Je kunt Google Photos via de onderstaande downloadlinks binnenhalen of via het web gebruiken.

  • Google Photos
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.