Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google reorganiseert, krijgt nieuw moederbedrijf

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2015, 10:14 CategorieNieuws

Maandagavond Nederlandse tijd heeft Google bekendgemaakt te reorganiseren en een nieuwe ceo aan te stellen: Sundar Pichai. Daarnaast is naar buiten gebracht dat Google een nieuw moederbedrijf heeft gekregen, genaamd Alphabet, met Larry Page aan het roer.

Alphabet: G is for Google

Google heeft maandagavond vriend en vijand verrast met een speciale aankondiging: het bedrijf splitst zich op en krijgt een nieuw moederbedrijf, genaamd Alphabet, waar Google (het grootste) onderdeel van is. Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin zullen aan het hoofd staan van dat nieuwe bedrijf, terwijl Sundar Pichai bestuursvoorzitter wordt van Google. Alphabet is in feite een verzameling bedrijven, zoals Google, maar ook Project Calico (voor betere leefomstandigheden) en een dronebezorgbedrijf Wing.

Het bedrijf Google doet wat het momenteel goed doet: zich concentreren op zoeken, advertenties, kaarten, de Google Play Store, YouTube en Android. In dat opzicht verandert er voor de gebruiker van één van deze diensten eigenlijk helemaal niets en kun je gewoon video’s blijven bekijken, apps blijven downloaden en aanwijzingen blijven krijgen met de apps die je dagelijks gebruikt. Sundar Pichai speelde al een belangrijke rol in het dagelijkse bestuur met betrekking tot Chrome OS en Android, dus voor Google is het logisch dat hij ceo wordt.

Natuurlijk is er nog veel meer gaande met betrekking tot deze reorganisatie en mocht je er meer interesse in hebben, dan kun je altijd dit uitgebreide blog erop nalezen. Deze aanpassing ligt in elk geval in het verlengde van wat Google al deed en met deze reorganisatie krijgen Page en Brin meer ruimte voor projecten van Google X en projecten die buiten de externe fundering om vallen. Door die projecten onder Alphabet te laten vallen en niet onder Google, kan Google zich concentreren op de zaken waarin het uitblinkt, zoals hierboven genoemd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.