Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Sound Search-widget krijgt make-over in Marshmallow

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2015, 9:29 CategorieAndroid

Google heeft de Sound Search-widget in Android 6.0 Marshmallow voorzien van een broodnodige update, maar nog geen Play Music-integratie. Sound Search is één van die apps waar je waarschijnlijk niet wist dat-ie op je Android staat.

Sound Search-widget vernieuwd in Android 6.0 Marshmallow

Je kent het wel: je luistert naar de radio en hoort dat nummer dat je erg tof vindt, maar waarvan je geen idee hebt hoe het nou eigenlijk heet. Je bent namelijk altijd te laat om de presentator daadwerkelijk te horen praten en bent ten einde raad. Gelukkig heb je enkele handige apps op je smartphone en tablet waarmee je kunt achterhalen welk nummer op dat moment wordt afgespeeld, ongeacht de bron. Dat kan tijdens een reclame zijn, op de radio of zelfs via het internet, als er maar genoeg muziek hoorbaar is voor zo’n app.

De app waar je wellicht direct aan denkt is Shazam, aangezien je met één druk op de knop vaak kunt achterhalen waar je nou precies naar luistert. Maar wist je dat een dergelijke functie direct wordt meegeleverd met Android? Google heeft namelijk een widget in het besturingssysteem gebakken genaamd Sound Search. De naam laat weinig aan de verbeelding over en stelt gebruikers precies in staat met hetgeen het adverteert: het opzoeken van geluid (en dan in het bijzonder natuurlijk muziek). Je vindt de optie onder Widgets.

Deze widget heeft in Android 6.0 Marshmallow nu een flinke update gekregen. Dat blijkt uit ervaringen met de derde developers preview van het nieuwe besturingssysteem, dat later dit jaar moet verschijnen. Je hebt nu de keuze uit een 1×1-formaat en wanneer je de widget gebruikt, dan zal die automatisch de interface van Google Search openen. Helaas is het zo dat het apk-bestand van Sound Search niet te distribueren is via een site als APK Mirror – mocht je dus enthousiast zijn geworden over het nieuwe design, dan zul je moeten wachten.

  • Sound Search for Google Play (versie uit 2013)
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.