Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google verkoopt Project Tango-tablet nu ook buiten de VS

Geschreven door
Geplaatst op6 augustus 2015, 11:54 CategorieAndroid

We hebben het er al een hele tijd over; de Project Tango-tablet van Google. Dit apparaat moet ontwikkelaars mogelijkheden geven meer met een tablet te doen, waaronder het maken van 3D-analyses van de omgeving. De tablet is in de VS al een tijdje te koop voor ontwikkelaars van software maar sinds deze week kunnen ook Canadezen en Zuid-Koreanen een bestelling plaatsen.

Project Tango is een tablet met indrukwekkende specificaties, waaronder een 7-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.200 bij 1.900 pixels, een Nvidia Tegra K1-processor, 4GB aan werkgeheugen, Android 4.4 KitKat-software en 128GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Naast krachtige specs is de tablet voorzien van verschillende sensoren zodat software kan reageren op de gebruiker en de omgeving. Naast bekende sensoren als een gyroscoop en GPS zijn er sensoren voor 3D-dieptemeting, omgevingslicht, versnellingsmeter, barometer en kompas. De tablet kan dankzij een dubbele camera op de achterzijde een 3D-analyse van de omgeving maken, met toepassingen voor bijvoorbeeld games, virtual reality en het verzamelen van data.

Google-Project-Tango

Google maakt deze week bekend dat ontwikkelaars in Canada en Zuid-Korea de tablet nu ook kunnen bestellen. Later deze maand, op 26 augustus om precies te zijn, wordt een aantal Europese landen toegevoegd; Denemarken, Finland, Duitsland, Ierland, Italië, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Nederlanders moeten nog wat langer geduld hebben.

Een versie voor consumenten lijkt voorlopig niet aan de orde. De Project Tango-tablet heeft een adviesprijs die rond de 1.000 dollar ligt (al zijn er berichten dat Google de tablet aan sommige ontwikkelaars aanbiedt voor de helft) en is bovendien alleen via een speciaal ontwikkelaarsprogramma te bestellen. Tot nu toe heeft Google zo’n 3.000 exemplaren van de tablet verkocht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.