Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘HP werkt aan nieuwe versie van HP 10-tablet’

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2015, 12:12 CategorieAndroid

Naar verluidt werkt HP aan een nieuwe iteratie van de HP 10-tablet: een betaalbare slate met daarop een recente versie van Android. Er zijn wat foto’s gelekt van het apparaat, waarop we duidelijk het besturingssysteem Android 5.0 Lollipop te zien krijgen.

is dit de nieuwe HP 10?

HP is mogelijk voornemens met een nieuwe iteratie van de HP 10-tablet op de proppen te komen. Een onaangekondigd apparaat genaamd de HP 10 G2 is namelijk opgedoken bij zowel de FCC, de Amerikaanse waakhond op het gebied van telecommunicatie, en de Bluetooth-certificeringorganisatie, waardoor de kans dus aannemelijk is dat HP binnenkort deze nieuwe, mogelijk goedkope Android-tablet zal presenteren. Als we naar de naam kijken (en naar de andere HP 10-tablets), dan krijgt deze slate mogelijk een scherm van meer dan tien inch.

hp-10-g2-lek

Daarnaast is het dus goed mogelijk dat dit een nieuwe versie van de HP 10 is, waarvan de Plus-versie in oktober in Nederland werd uitgebracht. Mocht dat het geval zijn, dan is de kans aannemelijk dat het apparaat op Android zal draaien. Bovendien laat één van de gelekte foto’s duidelijk de interface van Android 5.0 Lollipop zien, waardoor die kans alleen maar groter wordt. Dat gezegd hebbende: HP verkoopt ook Windows-tablets met een tien inch-scherm, maar de bovenstaande foto spreekt eigenlijk boekdelen wat dat betreft.

Onder de motorkap van de HP 10 G2 vinden we een MediaTek MT8127A-processor. Dat is een quadcore ARM Cortex-A7-chip met de Mali-450-gpu, geklokt op 1.5 GHz, wat iets sneller is dan de originele HP 10. De processor van MediaTek is wel meer dan een jaar oud, waardoor de kans eveneens groot is dat ook deze HP 10 een budgettablet zal zijn. Verder beschikt de HP 10 G2 over een WiFi- en Bluetooth-verbinding, twee camera’s, ruimte voor een microSD-kaart en volumeknoppen. Mogelijk horen we snel meer over deze tablet van HP.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.