Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC’s nieuwe flagship lekt online: HTC A9

Geschreven door
Geplaatst op25 augustus 2015, 19:07 CategorieAndroid

De HTC A9 is te zien op gelekte foto’s die online verschenen. Kan HTC met deze smartphone het tij keren?

HTC A9

Het gaat niet zo goed met HTC, zoals we onlangs schreven. De HTC One M9 werd direct na de lancering al bekritiseerd vanwege de matige camera en het ontwerp, en daarmee daalden de verkoopcijfers ook enorm. Het is duidelijk dat HTC echt snel met een goed toestel moet komen om de problemen op te lossen. CEO Cher Wang heeft dan ook de investeerders  beloofd dat HTC met een oplossing gaat komen. Het ligt dan ook voor de hand dat HTC eind dit jaar nog met een nieuwe flagship komt, volgens velen de HTC Aero/A9. Na vele geruchten verschenen er vandaag een aantal foto’s online op Weibo, een Chinees sociaal netwerk, waarop de nieuwe smartphone goed te zien is. Qua ontwerp valt het gelijk op dat de HTC A9 wel erg op de iPhone 6 Plus lijkt. Apple heeft absoluut niet het alleenrecht op platte smartphones met strepen, maar deze gelijkenis gaat wel erg ver.

De HTC A9 is een stuk platter dan de One M9, en het glas op de voorkant is gebogen aan de randen, net zoals bij de Nexus 6. Over de specificaties van de HTC A9 weten we nog niet zoveel. Volgens geruchten zou de smartphone een MediaTek Helio X20 hebben, 4GB aan werkgeheugen, en een prachtig 5.2-inch QHD scherm. De MediaTek-chip zou erop kunnen wijzen dat de telefoon alleen in China uitgaat komen, wat ook gezien het uiterlijk van de telefoon een logische keuze zou zijn. Het is immers bekend dat ze in China erg van de gouden kleur van de telefoon houden, en het is maar de vraag of Apple niet moeilijk zal gaan doen bij een lancering in Amerika.

  • Delen:

Reacties

  1. jjtech
    29 augustus, 2015 om 19:10

    Ik vind het helemaal belachelijk dat ze denken dat HTC Apple eerst heeft gekopieerd, ja nu gaat het wel echt ver, maar die strepen! Kijk a.u.b. naar de vorige modellen van HTC toen ze eerder al strepen hadden dan een Iphone…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.