Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei Mate S krijgt Force Touch-achtige feature’

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2015, 8:44 CategorieAndroid

Er zijn twee teasers opgedoken van de Huawei Mate S, waaruit mogelijk op te maken is dat de phablet een Force Touch-achtige feature krijgt. Officieel heeft het bedrijf dit nog niet aangekondigd; de aankondiging wordt vlak voor IFA 2015 verwacht.

Gerucht: Force Touch komt naar Huawei Mate S

Mocht je ons een paar maanden geleden hebben gevraagd welke phablet als eerste de Force Touch-technologie (van Apple) zou hebben gekregen, dan hadden we al ons geld ingezet op de iPhone 6s Plus. Er bestaan namelijk al maanden verschillende geruchten over de eventuele implementatie van die techniek in de nieuwe iPhones en het enige waar we op dit moment nog op wachten is de bevestiging van Apple. Maar nu blijkt dat we mogelijk eerder een andere phablet met soortgelijke technologie gaan tegenkomen.

huawei-force-touch

Het kan namelijk gebeuren dat Huawei een soort Force Touch-technologie in de onaangekondigde Huawei Mate S gaat implementeren. Dat blijkt uit twee teasers die online zijn verschenen. Op de eerste teaser zien we dat we apps kunnen oproepen door de eerste letter van een app te schrijven met onze vingers. Nu heeft dat natuurlijk niets met drukgevoeligheid te maken en meer met de software waar de Mate S gebruik van zal maken – het is dan ook de tweede teaser die het internet nu de indruk heeft gegeven dat Force Touch aanstaande is.

De tweede teaser toont vermoedelijk een vinger die op het touchscreen drukt. Rondom de vinger zien we een soort golven van impact, een resultaat van harder drukken. Onderaan de teaser staat de tekst ‘IFA 2015’ te lezen. En aangezien de verwachting is dat Huawei vlak voor de start van de beurs dit toestel gaan aankondigen, is het niet zo gek om te bedenken dat we tijdens die aankondiging mogelijk ook de Force Touch-achtige techniek gaan tegenkomen. ‘Can pressing be different’ is de andere tekst die op de poster staat.

  • Delen:
Huawei Mate S
Android Lollipop (5.1)

Reacties

  1. Darkneon
    27 augustus, 2015 om 9:40

    Volgens mij hebben jullie een paar jaar geslapen want de Samsung Galaxy Note (N7000) had dit al langer!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.