Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei Nexus-phablet krijgt usb typ-c-aansluiting’

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2015, 20:04 CategorieAndroid

Er zijn enkele nieuwe geruchten verschenen over de onaangekondigde Huawei Nexus-phablet, waar de fabrikant momenteel aan zou werken. Helaas hebben zowel Huawei als Google nog niet bekendgemaakt dat beide bedrijven aan de nieuwe Nexus-phablet werken.

Gerucht: Usb type-c voor Huawei Nexus

Google zou op dit moment hard werken aan de volgende generatie Nexus-toestellen, namelijk een 2015-versie van de smartphone LG Nexus 5 en een phablet van de Chinese fabrikant Huawei. Die phablet van Huawei zou een scherm krijgen van 5,7 inch krijgen, met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Volgens nieuwe geruchten krijgt de Huawei Nexus ook een metalen frame (terwijl de Nexus 5 2015 ‘mogelijk’ een metalen frame krijgt) en beide toestellen zouden worden voorzien van de super handige usb type-c-aansluiting.

Deze geruchten zijn afkomstig van een andere, inmiddels beruchte en bekende, lekker, bekend onder de naam @ovleaks. Volgens het Twitter-account krijgt de phablet ook zijn stereospeakers aan de voorkant en zal de vingerafdrukscanner, waar we al eerder iets over hebben gehoord, zich aan de achterkant van het toestel bevinden. Hoewel je dit soort geruchten altijd met een korrel zout moet nemen, lijken de geruchten wel aan te sluiten op de trends van nu, zoals een qhd-scherm, die vingerafdrukscanner en speakers aan de voorkant.

De afmetingen van de Huawei Nexus-phablet zouden 159.4mm bij 78.3mm bij 8.5mm zijn. Ter vergelijking: die van de Motorola Nexus 6 zijn 159.26mm bij 82.98mm bij 10.06mm. Op één afmeting na zou dus gelden dat deze nieuwe Nexus compacter wordt dan zijn voorganger, wat heel goed zou kunnen als je kijkt naar de grootte van het scherm: die is iets meer dan twee inch kleiner. De verwachting is dat de Huawei Nexus-phablet binnenkort door Google wordt aangekondigd, samen met de vernieuwde Nexus 5-smartphone.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.