Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei toont Huawei Mate S tijdens IFA 2015

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2015, 10:32 CategorieAndroid

Huawei zal vlak voordat IFA 2015 begint een nieuwe phablet aankondigen en die vervolgens op de beursvloer laten zien: de Huawei Mate S. Dat blijkt uit uitnodigingen die het bedrijf gestuurd heeft naar verschillende journalisten en redacties.

Huawei Mate S te zien tijdens IFA 2015

Huawei zal tijdens de IFA 2015-beurs in Berlijn een nieuwe phablet laten zien, namelijk de Huawei Mate S. De aankondiging van de phablet zal twee dagen voordat de beurs begint plaatsvinden, namelijk op 2 september; IFA 2015 wordt gehouden vanaf 4 tot en met 9 september. Het lijkt er dus op dat Huawei de Huawei Mate 8 voor een later moment bewaard, mogelijk pas voor volgend jaar, waardoor het gerucht dat de Huawei Mate 8 op 2 september zou worden gepresenteerd nu officieel de grond in is gestampt.

Hoewel Huawei officieel nog geen aankondiging heeft gedaan, heeft het bedrijf al wel enkele uitnodigingen verstuurd met daarin de naam van de Huawei Mate S. Samen met die invite is de phablet ook al opgedoken bij de Chinese telecommunicatiewaakhond TENAA, waardoor we met enige zekerheid kunnen stellen dat de Mate S inderdaad op 2 september zal worden gepresenteerd. De aankomende Huawei Mate S wordt voorzien van een 5,7 inch-scherm en een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Onder de motorkap vinden we mogelijk een Kirin 935 octacore-processor met 3GB aan werkgeheugen. Daarnaast zou de phablet worden voorzien van een dertien megapixel-camera met een Sony IMX 278-sensor, evenals een vingerafdrukscanner. Op het eerste gezicht lijkt de Huawei Mate S op de Huawei Mate 7, maar dan iets handzamer. De Mate 7 is een geliefd apparaat onder phablet-liefhebbers, dus dit zou de Mate S nog eens goed van pas komen. Op 2 september verwachten we de volledige specificatielijst, prijs en meer.

  • Delen:
Huawei Mate S
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.