Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad Mini 4 krijgt modus voor multitasking’

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2015, 10:57 CategorieiPad

Uit de code van OS X El Capitan blijkt dat de iPad Mini 4 een volledige Split View multitasking-modus met zich meekrijgt. Dat zou inderdaad betekenen dat de specs gelijk zijn aan die van de iPad Air 2, wat al eerder in het nieuws kwam.

Gerucht: iPad Mini 4 krijgt multitasking-modus

Uit enkele bestanden van OS X El Capitan is gebleken dat de iPad Mini 4 wordt voorzien van een volledige Split View multitasking-modus. Dat suggereert dat de hardware van het apparaat, op het scherm na, gelijk zal zijn aan de iPad Air 2. Eén van die bestanden weergeeft namelijk de onderstaande afbeelding, waarop we de iPad Mini 4 zouden zien met daarop twee applicaties die naast elkaar draaien.

ipad-mini-4-multitasking

Helemaal bovenin kun je de term ‘Responsive Design’ lezen. Dat is een middel dat ontwikkelaars in staat stelt verschillende layouts te testen in Safari 9 en stelt die ontwikkelaars in staat Split View te simuleren op bijvoorbeeld de iPad Mini 3. En omdat de iPad Mini 3 officieel geen Split View ondersteunt, wordt er nu dus gedacht dat de iPad Mini 4 het apparaat is dat de Split View multitasking-modus krijgt.

iOS 9 introduceert officieel de multitasking-modus voor iPad, in twee verschillende vormen: Picture-in-picture en Slide Over. Beide zijn beschikbaar op iPad Air, iPad Air 2, iPad Mini 2 en iPad Mini 3, terwijl de echte multitasking Split View-modus alleen beschikbaar is op iPad Air 2, vanwege de krachtige A8X-processor en zijn 2GB aan werkgeheugen – waarvan wordt gezegd dat de iPad Mini 4 die ook krijgt.

Want zonder die specs is het niet mogelijk om multitasking zoals op de iPad Air 2 te realiseren op de iPad Mini 4. Mogelijk krijgt de Mini 4 dus een A8X-processor of zelfs de A9-variant, evenals 2GB aan werkgeheugen. Mogelijk horen we er in september meer over, aangezien Apple dan een evenement organiseert om zijn nieuwe iOS-producten tentoon te stellen, zoals de iPhone 6s Plus en meer.

  • Delen:
Apple iPad mini 4
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.