Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad Pro kan 2-in-1-tabletmarkt versterken’

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2015, 9:11 CategorieiPad

Onderzoeksbureau IDC denkt dat de iPad Pro voor een opleving kan zorgen op de 2-in-1-tabletmarkt, waar het nu iets stiller op is. Eén van de redenen die IDC opgeeft voor het terughoudende succes van die markt is omdat je bijna overal Windows 8 op terugvindt.

IDC: iPad Pro goed voor 2-in-1-tabletmarkt

Het onderzoeksbureau IDC denkt dat de 2-in-1-tabletmarkt een groei gaat doormaken van 86,5 procent in vergelijking met vorig jaar, omdat een aantal problemen achter zich gelaten geworden. De oudere 2-in-1-modellen waren niet alleen soms erg duur of onaantrekkelijk, de consument had vaak ook maar de keuze uit één, toevallig onpopulair besturingssysteem: Windows 8. In de afgelopen twee jaar tijd is het aantal fabrikanten echter gestegen van veertien naar veertig en zien we ook veel Android-hybribes.

Maar dat is niet het enige dat deze markt doet opleven, denkt het IDC. Windows 10 speelt er ook een grote rol in. En mocht Apple inderdaad een grote iPad Pro afleveren, dan kan die de markt ongetwijfeld gaan verstevigen, omdat het grotere scherm prima gebruikt kan worden in combinatie met een afneembaar toetsenbord. IDC is van mening dat wanneer IT-afdeling precies weten wat Windows 10 kan en zodra de iPad Pro op de markt is, zij hun werkzaamheden zullen verschuiven van laptops en simpele tablets naar 2-in-1-modellen.

Apple heeft tot op heden nog niets losgelaten over het bestaan van de iPad Pro, waarvan wordt gezegd dat die een scherm krijgt van 12,9 inch. Ook hebben we nog geen berichten ontvangen over het bestaan van een toetsenbord die speciaal met de Pro zal werken, maar het zou in elk geval niet vreemd zijn wanneer dit wel staat te gebeuren. In september organiseert Apple een persevenement waar het onder meer de nieuwe iPhones zal aankondigen, maar mogelijk ook de iPad Mini 4, de laatste Mini, en eindelijk de iPad Pro.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.