Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Jolla Tablet nu vooruit te bestellen

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2015, 10:19 CategorieAndroid

Fabrikant Jolla heeft bekendgemaakt dat de Jolla Tablet nu vooruit te bestellen is in de Europese Unie, voor een bedrag van 267 euro. De prijs kan nog worden aangepast op basis van waar je de tablet bestelt; voor de 64 GB-versie betaal je overigens 299 euro.

Jolla Tablet: nu te bestellen

De Finse tabletmaker Jolla heeft bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is alvast een Jolla Tablet te bestellen vanaf diens eigen website. Dit nieuws volgt maanden nadat de fabrikant op Indiegogo met zijn idee stond voor dit apparaat, waar het een gigantisch succes bleek te zijn. Zo’n succes zelfs dat Jolla meerdere doelen heeft kunnen opstellen en dingen als 64GB aan interne geheugen als extra heeft kunnen implementeren. Op dit moment is er slechts een gelimiteerd aantal exemplaren beschikbaar, dus je moet er snel bij zijn.

De Jolla Tablet maakt gebruik van SailFish OS 2.0, dat gebaseerd is op het Android-besturingssysteem. Het biedt echter wel een aantal toffe features aan die Android niet heeft, zoals native support voor multitasking. Omdat SailFish op Android is gebaseerd is het apparaat in staat Android-applicaties te draaien, evenals applicaties die speciaal voor het OS zijn gemaakt. De prijs van de tablet begint op 267 euro, inclusief btw, voor de 32GB-versie. De 64GB-variant gaat weg voor 299 euro inclusief btw. De prijzen kunnen per land verschillen.

Onder de motorkap van de Jolla Tablet vinden we 2GB aan werkgeheugen en een 64-bit quadcore Intel Atom-processor, gebaseerd op het Bay Trail-design, geklokt op 1,8GHz. Het ips-scherm heeft een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Aan de achterkant zit een camera van vijf megapixels, terwijl er eentje van twee megapixels aan de voorkant zit. Ook beschikt de tablet over een batterij van 4450 mAh, evenals een microSD-kaartgleuf. Mocht je de tablet gaan bestellen, houd er dan rekening mee dat-ie eind oktober wordt verscheept naar Nederland.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.