Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kogel is door de kerk: Android M is Android 6.0 Marshmallow

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2015, 20:53 CategorieAndroid

Google heeft officieel bekendgemaakt waar die M toch voor staat in de naam Android M: Android 6.0 Marshmallow. Inderdaad: 6.0. Dat betekent dus dat het niet Android 5.2 was, zoals wij van tevoren hadden bedacht.

Android 6.0 Marshmallow: het nieuwe Android

Google heeft op maandagavond Nederlandse tijd officieel naar buiten gebracht waar de M in Android M voor staat: Marshmallow. Ook weten we nu zeker met welk versienummer we te maken krijgen: nummer 6.0 en niet 5.2 zoals aanvankelijk gedacht. Android 6.0 Marshmallow staat gepland voor later dit jaar, maar werd al eerder dit jaar aangekondigd door de zoekmachinegigant. Eerder kwam er al een vrolijke teaser naar buiten over het nieuwe Android, een video die je in dit nieuwsbericht nog eens kunt terug bekijken.

Naast de bekendmaking van de naam heeft het bedrijf ook naar buiten gebracht dat de Android 6.0 SDK (software development kit) af en verkrijgbaar is en dat ontwikkelaars nu de kans hebben om de derde en laatste update van het preview-programma te downloaden voor op hun Nexus-apparaten. Google wil wel graag benadrukken dat die update niet bedoeld is voor de consument en raadt daarom iedereen die niet precies weet wat-ie doet het af de images te downloaden – gelukkig duurt het wachten op Android 6.0 Marshmallow nu niet meer lang.

android-6-0-marshmallow-1

Android 6.0 Marshmallow bevat onder andere een simpelere manier voor gebruikers om apps wel of geen toegang te bieden tot specifieke onderdelen op hun smartphone of tablet, usb type-c-ondersteuning, Android Pay en natuurlijk een ruime hoeveelheid tweaks, bugfixes en prestatieverbeteringen. Een precieze releasedatum voor Android 6.0 Marshmallow is nog niet gegeven, maar de verwachting is dat we de softwareupgrade in november mogen verwachten voor de Nexus-apparaten en later voor de toestellen van andere fabrikanten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.