Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Konami haalt games uit App Store omwille van iOS 9

Geschreven door
Geplaatst op26 augustus 2015, 10:44 CategorieApplicaties

De Japanse speluitgever Konami heeft laten weten dat het bedrijf een aantal games uit de App Store van Apple haalt, vanwege iOS 9. Een nieuw besturingssysteem betekent ook vaak nieuwe problemen voor bestaande games en applicaties.

iOS 9 op komst, Konami haalt games uit App Store

Aangezien iOS 9 nu om de hoek staat, weten enkele gamers op het iOS-platform al wat er staat te gebeuren: er worden games en apps verwijderd uit de App Store, omdat die niet meer werken met het nieuwe besturingssysteem. De meeste uitgevers en ontwikkelaars weten op tijd met updates te komen die eventuele problemen voorkomen, maar er zijn ook altijd bedrijven die besluiten om de software compleet uit de digitale winkel van Apple te verwijderden en de Japanse uitgever Konami is daar nu één van.

In dit geval kun je nog van geluk spreken ook, aangezien Konami tenminste van tevoren aangeeft welke games er verwijderd worden en welke nog blijven. En toch is dit een opvallend zet, aangezien dit bedrijf, samen met de eveneens Japanse speluitgever Square Enix, onlangs nog heeft aangekondigd zich in de toekomst willen concentreren op de markt voor mobiele games. Dan kun je het haast niet maken een sloot van je games te verwijderen uit de App Store, één van de grootste platformen voor mobile gaming.

En toch gebeurt het en kunnen we er niets aan doen. Hieronder staan de spellen die we straks niet meer kunnen downloaden en spelen.

 • Dance Dance Revolution S
 • Dance Dance Revolution S+
 • Field Prowlers Police Rush!
 • Frogger Pad
 • Metal Gear Solid Touch
 • Silent Hill: The Escape
 • Silent Scope
 • Happy Face Popper
 • Elemental Monster TD
 • Crayon Physics Deluxe
 • Charlene’s Beachside Solitaire
 • Table Game Selection
 • Knights Of The Phantom Castle
 • Tomena Scanner Touch
 • NeoSameGame
 • Hyper Sports Winter
 • Hyper Sports (Track And Field)
 • Bomberman Touch
 • Bomberman Chains
 • Bomberman Dojo
 • Love Plus iM
 • Love Plus iN
 • Love Plus iR
 • Hanafuda-kyo
 • 100 Ghost Stories
 • Grappling Action: Moon Dancer
 • World RPS
 • Chikuwa Ninja
 • Mahjong Police
 • Haunted Pics
 • Shot Watch

Als je naar de bovenstaande lijst kijkt, dan blijft er niet veel meer over voor iOS-gamers die de spellen van Konami tof vinden. Hoewel de meeste games niet gemist zullen worden, zullen er toch een aantal mensen zijn die het jammer vinden om voortaan verder te leven met de mobiele iteraties van Metal Gear Solid en Bomberman. Voor Star Wars-fans hebben we echter goed nieuws: Star Wars: Force Collection blijft wel in de App Store staan en is nog steeds gratis te downloaden voor iedereen die iOS 5.1.1 of hoger draait.

 • Star Wars: Force Collection
 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.