Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG lanceert G pad 2 8.0 in Zuid-Korea

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2015, 13:18 CategorieAndroid

Er verschenen al wat geruchten over maar in Zuid-Korea heeft LG nu de tweede generatie G Pad-tablets gelanceerd. De Koreaanse fabrikant introduceert vooralsnog één model; de G Pad 2 8.0 met een 8-inch display en weinig indrukwekkende specificaties. Of de tablet ook naar Europa komt is niet duidelijk.

De G Pad 2 8.0 is de opvolger van de in 2014 gelanceerde G Pad 8.0, een midrange tablet met specificaties die weinig indruk wisten te maken. Ook het nieuwe model is een middenklasse tablet, voorzien van een 8-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Onder de motorkap zien we een Qualcomm Snapdragon 400-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz terug, vergezeld door 1.5GB aan werkgeheugen.

Verder komt de tablet met 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een 4.200mAh accu, Bluetooth, WiFi en Android 5.0 Lollipop als besturingssysteem. Opvallend is dat de tablet uitgerust wordt met een usb 2.0-poort van volledig formaat. Deze poort kan gebruikt worden voor het opladen van de tablet maar ook voor het koppelen van accessoires als keyboards en gamecontrollers. Daarnaast is het opvallend dat de G Pad 2 8.0 voorzien is van een stylus waarmee getekend en geschreven kan worden. Voor productiviteit levert LG dan ook standaard de Microsoft Office-apps mee.

De LG G Pad 2 8.0 is vanaf eind deze maand in Zuid-Korea te koop voor een nog onbekende prijs. Het is niet duidelijk of LG wederom met meerdere formaten komt en of de tablets hun weg naar de Europese markt gaan vinden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.