Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met Vysor bestuur je je Android vanuit Chrome

Geschreven door
Geplaatst op25 augustus 2015, 10:32 CategorieAndroid

De Android-ontwikkelaar Koush heeft een interessante Chrome-applicatie ontworpen waarmee je je Android van afstand kunt bedienen. Officieel wilde de ontwikkelaar dat het nieuws nog helemaal niet naar buiten kwam, maar tester hebben het project gelekt.

Vysor: bestuur je Android vanuit Google Chrome

Koush is een Android-ontwikkelaar die bekend is van applicaties als Helium Backup en AllCast. Op dit moment werkt de developer achter de schermen aan een nieuw project, genaamd Vysor. Vysor is een applicatie waarmee gebruikers in staat zijn hun Android-smartphone of -tablet vanuit de Google Chrome-browser te besturen. Het project is nog gigantisch in bèta en de maker wilde eigenlijk niet dat het nieuws naar buiten kwam, maar dat heeft enkele testers er niet van weerhouden alsnog met het nieuws naar buiten te komen.

Op dit moment is er alleen nog een Chrome-extensie beschikbaar, maar dat is voor nu, mits je een beetje technisch bent aangelegd, het enige dat je ook nodig hebt om dit zelf uit te proberen. Om dit uit te proberen dien je gebruik te maken van de Android Debug Bridge. Mocht je niet precies weten wat dat inhoudt, dan raden we je aan Vysor niet uit te proberen. Mocht je het wel weten, dan dien je je Android-apparaat te koppelen aan je pc via usb, want anders houdt de verbinding mogelijk geen stand – draadloos werkt nog niet naar behoren.

Herkent je toestel Vysor, dan zal er een schermpje worden geopend op je computer. In dat schermpje zie je het scherm van je smartphone of tablet. Met de muis kun je vervolgens je toestel bedienen, net zoals je dat zou doen met je vinger. Check ook nog even de bovenstaande video om Vysor in werking te zien. Wanneer dit officieel gelanceerd wordt in Google Play (of daarbuiten), is niet bekendgemaakt. Maar het is wel een toffe feature die nu al goed werkt – ook al is de software nog lang niet af en zijn er nog een hoop bugs.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.