Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain krijgt companion app

Geschreven door
Geplaatst op25 augustus 2015, 16:44 CategorieAndroid

De Japanse speluitgever Konami heeft bekendgemaakt dat de game Metal Gear Solid V: The Phantom Pain wordt voorzien van een companion app. De applicatie is vanaf 1 september gratis te downloaden voor iedereen met een Android- of -iOS-apparaat.

Companion app voor Metal Gear Solid V

Konami, een Japanse speluitgever bekend van gameseries als Metal Gear Solid, Silent Hill en Pro Evolution Soccer, heeft bekendgemaakt dat de game Metal Gear Solid V: The Phantom Pain een eigen companion app krijgt. De applicatie verschijnt vanaf 1 september in de App Store en Google Play en zal gratis te downloaden zijn. Helaas hebben we nog geen specs gezien die een apparaat nodig heeft om de app af te kunnen spelen, maar we gokken erop dat je tenminste iOS 8 en Android 4.0 of hoger moet hebben.

De app zal ongeveer net zoals de companion app van Metal Gear Solid V: Ground Zeroes werken en werkt als een second screen. Het laat namelijk de kaart van de game op het scherm zien, zodat je altijd weet waar je je precies bevindt, zonder daarvoor zelf de kaart op te moeten roepen in-game. In The Phantom Pain kun je tijdens je avontuur speciale muzikale collectibles vinden en wanneer je er een gevonden hebt, dan kun je die via de companion app beluisteren. Heel veel meer dan dit biedt de applicatie niet aan.

De Metal Gear Solid V: The Phantom Pain companion app werkt alleen met de console-versie van het spel, dus de versies die verschijnen voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. De game zelf is tevens vanaf 1 september verkrijgbaar. Metal Gear Solid is een spelserie waarin je constant moet sluipen en waarin je niet gezien mag worden door de vijand. De hoofdrolspeler is mettertijd wel wat sterker geworden, maar in principe krijg je het zwaar wanneer je als een Rambo door de game heen wil blazen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.