Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft lanceert bèta van Cortana op Android in de VS

Geschreven door
Geplaatst op25 augustus 2015, 11:10 CategorieAndroid

Microsoft heeft de digitale spraakassistent Cortana officieel in bèta gelanceerd voor Android, zodat meer mensen kunnen testen. Helaas is het zo dat we hier in Nederland niet mee kunnen doen met de test, aangezien de bèta alleen geldt voor de Verenigde Staten.

Cortana vrijgegeven in bèta op Android in de VS

Vorige maand maakten we opeens kennis met een vroege versie van de digitale spraakassistent Cortana, waarvan een bèta-versie was gelekt voor Android. Nu heeft Microsoft het officieel gemaakt en de bèta-versie voor iedereen in de Verenigde Staten vrijgegeven. En we hebben het gecheckt: hoewel we ons wel konden aanmelden voor de bèta in het algemeen (met een Google-account), was het daarna onmogelijk de app uit Google Play te downloaden. Microsoft heeft de applicatie alleen voor de VS beschikbaar gemaakt.

Gelukkig bestaat de gelekte bèta-versie nog steeds. Die kun je zelf downloaden en installeren op je Android, maar helaas is er tot op heden nog geen officiële tablet-ondersteuning. Wanneer je Cortana daar toch op installeert, dan zal de interface er niet heel mooi uitzien, maar je krijgt dan al wel alvast een voorproefje op wat je kunt verwachten wanneer Microsoft de assistent officieel lanceert op Android. Om nu al gebruik te kunnen maken van Cortana dien je onder Instellingen > Beveiliging nog wel even ‘Onbekende bronnen’ aan te vinken.

Microsoft heeft in de afgelopen weken Cortana al wel van updates voorzien en die updates komen ook langzaamaan beschikbaar voor de mensen buiten het bèta-programma. Dat is echt afhankelijk van de mensen die het apk-bestand in handen hebben gekregen van Microsoft. Zo is Cortana nu al in te stellen als standaard assistent en kan het Google Now dus al vervangen. Helaas is het zo dat Cortana op Android niet zo uitgebreid is als op Windows, omdat Android-apparaten soms niet altijd meeluisteren en ‘Hey Cortana’ kunnen oppikken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.