Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft lanceert vroege versie van Windows Bridge voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2015, 10:44 CategorieApplicaties

Microsoft heeft een vroege versie van Windows Bridge voor iOS gelanceerd, zodat developers iOS-apps kunnen porten naar Windows. In het verleden heeft Microsoft al een versie voor Android uitgebracht, die op invite-only-basis wordt uitgeleverd.

Windows Bridge: de weg van Android en iOS naar Windows 10

Microsoft heeft op donderdag bekendgemaakt alvast een vroege versie van Windows Bridge te hebben vrijgegeven voor iOS-ontwikkelaars, zodat die developers aan de slag kunnen met het porten van hun iOS-applicaties voor Windows 10. Eerder bracht Microsoft al een soortgelijk programma uit om webapplicaties en Android-apps te porten naar het nieuwe Windows. Mocht je een Android-ontwikkelaar zijn, dan krijg je het programma alleen wanneer je door Microsoft wordt uitgenodigd om mee te doen aan het programma.

De iOS-versie van Windows Bridge is beschikbaar als open source software onder de MIT-licentie en kan via deze link worden gedownload door ontwikkelaars. Met deze versie van Windows Bridge zijn developers in staat om apps, geschikt voor x86- en x64-processors, te poorten naar Windows 10 en Windows 8.1.

We’re releasing the iOS bridge as an open-source project under the MIT license. Given the ambition of the project, making it easy for iOS developers to build and run apps on Windows, it is important to note that today’s release is clearly a work-in-progress — some of the features demonstrated at Build are not yet ready or still in an early state. Regardless, we’d love for the interested and curious to look at the bridge, and compare what we’re building with your app’s requirements. And, for the really ambitious, we invite you to help us by contributing to the project, as community contributors — with source code, tests, bug reports, or comments. We welcome any and all participation in building this bridge.

Windows 10 mag dan misschien wel een mooi besturingssysteem zijn, het heeft één groot probleem: het gebrek aan (legitieme) apps. Daarom doet het bedrijf uit Redmond er nu alles aan om ervoor te zorgen dat de Windows Store gevuld wordt met applicaties – voornamelijk populaire applicaties die je ook op andere platformen, zoals Android en iOS, vindt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.