Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft test nieuwsapp NewsCast intern op iOS

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2015, 11:29 CategorieApplicaties

Microsoft test op moment van schrijven een nieuwe nieuwsapplicatie, genaamd NewsCast, intern: deze app leest het nieuws voor zoals een radiopresentator dat zou doen. Onduidelijk is nog wanneer de app wordt gelanceerd.

NewsCast van Microsoft

Microsoft is op dit moment achter de schermen hard bezig aan een nieuwe nieuwsapplicatie genaamd NewsCast: deze app zou je het nieuws kunnen voorlezen zoals een radiopresentator dat doet. De app is momenteel enkel verkrijgbaar voor iOS, maar officiëel nog niet verkrijgbaar voor het publiek. Desondanks was er al wel een link naar de app online verschenen, maar die website geeft op dit moment aan dat er een fout is opgetreden op het moment dat je wil inloggen – onduidelijk is waar dat aan ligt.

Helaas is het niet zo dat NewsCast een compleet artikel voorleest, zoals bijvoorbeeld de iOS-versie van Pocket wel doet met opgeslagen artikelen die in de cloud staan, maar leest in plaats daarvan slechts een samenvatting van dertig seconden voor. Als gebruikers heb je de keuze uit gebeurtenissen die elders op de wereld hebben plaatsgevonden of de dingen die lokaal van belang zijn en is het zo dat je toegang hebt tot twee verschillende stemmen die elkaar na elk bericht afwisselen. Al zouden die stemmen nogal ‘robotachtig’ klinken.

De mensen die de app in handen hebben gekregen geven aan dat de app nog wat te wensen over laat – wat natuurlijk vreemd is, aangezien die nu intern wordt getest en het waarschijnlijk niet de bedoeling was dit-ie naar buiten kwam. Zo heb je nog weinig keuze uit de nieuwsbronnen en klinken die stemmen dus alsof ze uit een robot komen. Wel heeft NewsCast een functie waarmee je berichten offline kunt opslaan en dus op een later moment kunt terugluisteren. Onduidelijk is nu nog wanneer Microsoft de app lanceert voor iOS (en Android).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.