Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft werkt aan tabletcover met geïntegreerd touchscreen

Geschreven door
Geplaatst op25 augustus 2015, 10:17 CategorieAccessoires

Microsoft werkt momenteel aan een tabletcover met daarin niet alleen een toetsenbord, maar ook een geïntegreerd touchscreen. De DisplayCover is onderdeel van de Microsoft Research-afdeling, waardoor het voor nu onzeker is of dit product op de markt wordt uitgebracht.

Microsoft CoverDisplay: tabletcover met touchscreen en toetsenbord

Microsoft is geen vreemde op het gebied van tabletcovers met extra functionaliteit. Zo beschikt de Surface Pro 3 over een toetsenbordcover: enerzijds een handig beschermmiddel om het scherm van je tablet mee te beschermen en anders, wanneer je hem uit klapt, een compleet toetsenbord voor bijna al je werkzaamheden. Het is iets dat Microsoft onderscheidde van de concurrentie (wat nu allang niet meer zo is) en waardoor Microsoft opviel. Nu heeft het bedrijf een nieuwe cover, eentje met toetsenbord én touchscreen.

Je ziet het al op de bovenstaande foto: dat touchscreen is niet heel groot. Maar het gaat er niet om hoe groot hij is, het gaat om de functionaliteit. En volgens Microsoft zit dat wel snor en als we op de bovenstaande video afgaan, dan willen we dat ook best geloven. Je kunt het touchscreen gebruiken als een indeling voor een extra set aan hotkeys: knoppen met een specifieke handeling. Of als ruimte voor je snelkoppelingen, zodat je altijd kunt genieten van de achtergrond op je tablet met een scherm van, in de video, 10,6 inch.

Het scherm van het toetsenbord heeft een resolutie van 1280 bij 305 pixels en is voorzien van e-inkt, zodat de batterij lekker lang mee kan gaan. Microsoft gebruikt de cover in de video bij een Surface Pro 2 en zegt dat de CoverDisplay zo’n acht procent aan extra schermruimte meebrengt. In de video zien we ook dat Microsoft die extra schermruimte gebruikt voor het versturen van een e-mail, zodat de Skype-gesprek ononderbroken door kan gaan. Aangezien dit een Microsoft Research-project is, is een release op de markt niet zeker.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.