Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft werkt aan twee grote Surface Pro-tablets’

Geschreven door
Geplaatst op26 augustus 2015, 12:57 CategorieWindows

Microsoft zou momenteel niet werken aan één, maar aan twee Surface Pro-tablets, die allebei een groot scherm zouden meekrijgen. Beide tablets zouden voor het einde van dit jaar gelanceerd moeten zijn, aldus een vers gerucht uit Taiwan.

Gerucht: niet één, maar twee Surface Pro-tablets op komst

Er is een nieuw gerucht uit Taiwan verschenen waaruit blijkt dat Microsoft momenteel niet aan één, maar twee nieuwe Surface Pro-tablets werkt. Beide tablets zouden tevens aan het einde van het jaar moeten verschijnen, aldus bronnen vanuit de leveranciersketen. De twee tablets zouden allebei een ander scherm krijgen. De eerste zou een scherm van twaalf inch krijgen, net zoals de Surface Pro 3, en de tweede zou mogelijk een scherm krijgen van dertien of veertien inch, wat aanzienlijk groter is dan het huidige Pro-model.

Hoewel het nog niet zeker is of dit ook daadwerkelijk Pro-tablets worden, lijkt dat er wel op: tablets met een kleiner display hebben de naam Pro nog niet gekregen van Microsoft. Helaas weet het gerucht verder geen informatie omtrent de specs van beide apparaten te geven. Mogelijk kunnen toekomstige gebruikers kiezen uit modellen met een Intel Skylake Core i3/i5/i7-processor en hebben zij ook nog de keuze uit hoeveel werkgeheugen en intern geheugen ze willen hebben – dat laatste zou dan op een SSD-schijf zijn.

Ook zou het niet vreemd zijn wanneer beide tablets worden voorzien van Windows 10, aangezien dat besturingssysteem deze zomer officieel gelanceerd is. Mocht dit gerucht inderdaad kloppen dan is het interessant om te zien hoe Microsoft het Surface Pro-merk kan aanpassen. Met een groter scherm aan de voorkant, bestaat er potentieel ook veel meer ruimte om hardware in kwijt te kunnen. Of de veertien inch-tablet zou een stuk dunner kunnen worden wanneer die dezelfde specs krijgt als de twaalf inch-variant.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Reacties

  1. Streetnerd
    27 augustus, 2015 om 6:14

    De bron Digitimes bij phonearena heeft vaak onjuiste info…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.