Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft wil dat Edge-browser WhatsApp Web ondersteunt

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2015, 17:47 CategorieApplicaties

Op dit moment werkt WhatsApp Web nog niet met Internet Explorer en Microsoft Edge, maar daar komt binnenkort mogelijk verandering in. Microsoft wil namelijk dat in elk geval Edge straks WhatsApp Web gaat ondersteunen.

WhatsApp Web voor Microsoft Edge

Eerder dit jaar lanceerde WhatsApp, onderdeel van Facebook, de webclient van de berichtendienst: WhatsApp Web. Met WhatsApp Web is het mogelijk te chatten met al je contactpersonen via je browser op je pc. Je kunt berichten lezen en versturen, media bekijken en versturen en zelfs stemberichten beluisteren en versturen – eigenlijk alles dat je ook zou kunnen met de normale applicatie voor Android en iOS. WhatsApp zorgt er dan tegelijkertijd voor dat je smartphone of tablet gesynchroniseerd blijft.

Helaas was het zo dat WhatsApp Web aanvankelijk alleen voor Google Chrome beschikbaar was. Later werd er wel ondersteuning aangeboden voor Firefox, Opera en Safari, maar voor de browser(s) van Microsoft is er tot op de dag van vandaag nog geen ondersteuning. Internet Explorer moet het nog altijd zonder doen. Wellicht ergens logisch, aangezien Microsoft die browsers inruilt voor Microsoft Edge. En aangezien die browser pas sinds 29 juli 2015 beschikbaar is, heeft WhatsApp nog geen Edge-ondersteuning kunnen maken.

Microsofts Program Managers Greg Whitworth en David Storey hebben nu via Twitter laten weten dat het team werkt aan ondersteuning voor Microsoft Edge, zodat in elk geval de mensen met die browser kunnen chatten op WhatsApp, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is via je Surface-tablet je gesprekken voort te zetten wanneer je gebruikmaakt van de standaard browser. Wanneer het zover is, is echter nog niet naar buiten gebracht. Maar wij denken dat het niet lang hoeft te duren – het is slechts een kwestie van tijd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.