Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

NextBit komt met smartphone die zich aan je aanpast

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2015, 21:41 CategorieAndroid

NextBit, een nieuw bedrijfje bestaande uit voormalig medewerkers van onder andere Google, Amazon en HTC, gaat 1 september zijn eerste Android-smartphone onthullen.

NextBit

Na maanden wachten en vage beloftes is het nu dan eindelijk duidelijk: NextBit, een bedrijf dat bestaat uit voormalig medewerkers van onder andere Google en Apple, komt op 1 september met een speciale smartphone. Dat is niet alleen belangrijk nieuws omdat het bedrijf bestaat uit mensen die onder andere aan de wieg van Android stonden, maar ook omdat ze beloven dat hun smartphone steeds beter kan worden. Dat las je goed: NextBit belooft dat hun revolutionaire smartphone dankzij software-updates en cloud-services namelijk geperfectioneerd gaat worden en zich aan kan passen aan jouw behoeftes, nog lang na de release-datum. De CEO van NextBit, Tom Moss, hielp jarenlang mee met het ontwikkelen van Android, en weet dus uit ervaring hoe lastig het kan zijn om een mobiel besturing-systeem te bouwen dat de gebruikers echt kan helpen.

Hoe de slimme koppen achter de mysterieuze smartphone het voor elkaar hebben gekregen om een smartphone te maken die zich aan de consument aanpast, is onbekend. Wel liet de startup eerder dit jaar een handige functie zien, genaamd Baton. Het houdt in dat je een app op je smartphone kan gebruiken, en vervolgens precies dezelfde app kan openen op een andere smartphone of tablet, en je precies bent waar je mee bezig was. Dat alles gebeurt via de cloud, een tactiek waar NextBit flink op in gaat zetten. Het is namelijk ook al bekend dat de nieuwe smartphone extra geheugen heeft dankzij de cloud. Al het mysterie en de opgebouwde hype doet denken aan de marketing-machine achter de OnePlus One en de OnePlus 2, en het bedrijf moet dan ook echt iets speciaals achter de hand hebben om op te gaan vallen in deze moeilijke markt. Deze week kwam HTC in het nieuws door de sterk dalende waarde van hun aandelen, en ook de verkoopcijfers van Samsung zijn niet meer wat ze ooit waren. Gelukkig is Moss zich daar maar al te goed bewust van, en ervaart hij zelf dat mensen moe worden van al het gedoe rondom smartphones. “Daarom doen wij het anders”, aldus Moss in een interview met CNET.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.