Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia N1 tablet nu ook te koop in Europa

Geschreven door
Geplaatst op6 augustus 2015, 12:20 CategorieAndroid

Nokia werd vorig jaar grotendeels overgenomen door Microsoft maar het bedrijf zette bepaalde activiteiten zelf door, waaronder de ontwikkeling van Nokia Here-software en een eigen tablet in de vorm van de Nokia N1. Dit model ligt sinds begin dit jaar in de Chinese winkels maar is nu ook in Europa te bestellen.

De Britse webwinkel NokiaShop is begonnen met de verkoop van de Nokia N1. De tablet kan gekocht worden voor 219 Britse ponden, wat neerkomt op zo’n 313 euro. Hiervoor wordt de tablet alleen in de UK verscheept. Maar, je kunt ook als Nederlander een bestelling plaatsen. Voor de levering betaal je dan 15 Britse ponden extra. Het is echter nog niet mogelijk de tablet daadwerkelijk te kopen. Op dit moment staat er alleen een aankondiging online en de winkel verwacht binnenkort de eerste modellen te kunnen leveren. Je kunt wel je e-mailadres achterlaten om op de hoogte gehouden te worden. Hoewel de winkel niet officieel van Nokia is wordt er wel officiële ondersteuning en garantie aangeboden.

De Nokia N1 is de eerste tablet van het zelfstandige Nokia en beschikt over interessante specificaties. Zo komt de tablet met een 7.9-inch ips lcd-display dat voorzien is van een 2.048 bij 1.536 pixels resolutie en Gorilla Glass 3-bescherming. Ook is de tablet uitgerust met een Intel Atom Z3580-processor, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde, een usb type-c-poort, WiFi en Bluetooth 4.0. De tablet draait op Android 5.0 Lollipop-software met daar overheen de Nokia Z Launcher.

Bekijk ook onze eerste ervaringen met de Nokia N1 die we opdeden tijdens MWC 2015, een telecombeurs die begin dit jaar plaatsvond in Barcelona.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.